Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Bingelrade

Bingelrade

Gemeente Beekdaelen
Landelijk, historisch en rustig, zo omschrijf je Bingelrade en de omgeving. Bingelrade is ontstaan uit vier gehuchten die samensmolten tot het huidige kerkdorp. Centraal ligt de Sint-Lambertuskerk uit midden jaren dertig. Bij tandpijn aanbid je hier de heilige Apollonia en je bewondert er het interieur en het mooie glas-in-lood.

Tussen de huizen verrast het bescheiden Kasteel Raath met schuin tegenover een puthuis. Het witte puthuisje heeft een 17e-eeuwse kern en een opvallend dak dat eruitziet als een puntmuts. Ook de oude boerderijen maken Bingelrade tot een dorp waar je lekker doorheen struint. Vakwerkboerderijen en boomgaarden lokken je naar de groene en weidse omgeving van het dorp.

Bingelrade - Foto 0

Routes in Bingelrade