Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Schaesberg

Schaesberg

Gemeente Landgraaf
Schaesberg (dialect: d’r Sjeet) was tot in de jaren tachtig zelfstandig en nu onderdeel van Landgraaf. Daarvoor stond Schaesberg in het teken van steenkool, zowel de Oranje-Nassau II als Staatsmijn Wilhelmina waren hier in bedrijf. Nu bereik je Schaesberg makkelijk via het spoor dat ooit voor het kolenvervoer was aangelegd, de Miljoenenlijn.

In Schaesberg bewonder je de voormalige mijnkolonieën Leenhof en Eikske, ontdek je de indrukwekkende ruïnes van Slot Schaesberg en wandel je langs de Leenderkapel en dwars door het Strijthagerbeekdal. Grote publiekstrekkers liggen op de oude mijnterreinen: SnowWorld, Mondo Verde en de langste trappen van Nederland.

Attracties in Schaesberg

Routes in Schaesberg