Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Bocholtz

Bocholtz

Tegen de Duitse grens ligt het sfeervolle dorp Bocholtz met haar bijzondere dialect.


De oudste (bekende) schrijfwijze van Bocholtz is ‘Bukehout’ in 1253. De betekenis is beukenbos of beukenhout (Buche of beuk en dan Holz of hout). De naam is gegeven naar een kenmerkende begroeiing van de plaats.


De Romeinen waren ook in Bocholtz thuis, gezien de Romeinse villa die in 1911 in de Vlengendalerweg is opgegraven.


Noemenswaardig is kasteel de Bongard. Het kasteel was zetel van de Heerlijkheid van Bocholtz en heeft zelfs een kasteelboerderij.

Kasteel Overhuizen was van 1774 tot 1794 was de zetel van de heerlijkheid Simpelveld. Wat nu nog resteert, is de fraai gerestaureerde poortboog, de capella domestica (huiskapel), de grote boerderij en een kelder.

Overnachten in Bocholtz

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website