Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Bocholtz

Bocholtz

Gemeente Simpelveld
Dit lieflijke dorp nabij de Duitse grens ligt een beetje verstopt en herbergt heel wat verrassingen. Zo zijn hier belangrijke Romeinse opgravingen gedaan, waaronder een askist en resten van een grote villa. Wandelend door de velden van Vlengendaal is het cultuurlandschap dat de Romeinen hier aanlegden om spelt te telen, bijna onveranderd. Zo’n Romeinse villa zou hier helemaal niet vreemd staan…
De relatief grote kerk van Bocholtz is gebouwd naar een ontwerp van Pierre Cuypers. Rondom de kerk vind je smalle straatjes met oude boerenhoeves. Het pleintje voor de kerk is bijzonder gezellig, zeker als je een plekje vindt op het terras.

Bocholtz - Foto 0
Bocholtz - Foto 1
Bocholtz - Foto 2

Overnachten in Bocholtz

Attracties in Bocholtz

Routes in Bocholtz