Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Schinveld

Schinveld

Gemeente Beekdaelen
In een (uit)hoek van Zuid-Limburg ligt Schinveld, een typisch Zuid-Limburgs kerkdorp waar de nabijheid van steenkolenmijnen voor een flinke groei zorgde. Nu is de rust wedergekeerd in het landelijke Schinveld, maar ondertussen hebben veel mensen hier hun weg naartoe gevonden en daarom zijn er verrassend veel voorzieningen. Zo vind je er gezellige terrassen, een supermarkt en leuke winkeltjes.

Schinveld staat bekend om de Schinveldse bossen, een 5-sterren-wandelgebied. Hier grazen Schotse Hooglanders, stroomt de Roode Beek, ligt een tijdscapsule annex museumdorp en zijn er meerdere pleisterplekken voor wandelaars. Natuur en geschiedenis gaan hier naadloos in elkaar over.

Schinveld - Foto 0
Schinveld - Foto 1
Schinveld - Foto 2

Attracties in Schinveld

Eten en drinken in Schinveld

Evenementen in Schinveld

Routes in Schinveld