Heerlen

Heerlen

Gemeente Heerlen
Voor de echte stadservaring moet je in Heerlen zijn. Met steenkool werd de stad steenrijk, maar na de mijnsluiting begon de zoektocht naar een nieuwe identiteit. 

Je bewondert hier het oudste gebouw van Nederland en de nieuwste street art in dé mural-hoofdstad. Het is de stad van het Glaspaleis, het Tuschinski van het Noorden en het recent verrezen Maankwartier.

In het centrum ga je op koopjesjacht, bezoek je een museum, bioscoop of theater, pak je een terrasje op het Pancratiusplein of maak je een wandeling door het Aambos. Als centrum van Parkstad is Heerlen de perfecte uitvalsbasis om alles te ontdekken wat deze regio te bieden heeft.

Rondleidingen Pancratiuskerk
Er vinden iedere zaterdag rondleidingen in de Pancratiuskerk plaats van 14.00-16.00 uur. Een gids is dan aanwezig. 

In verband met huwelijken of andere activiteiten is het mogelijk dat er geen rondleidingen plaatsvinden. Je kunt hiervoor de website van de Pancratiuskerk raadplegen.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Stadswandeling Heerlen

Tijdens deze stadswandeling van 3,8 km door het stadscentrum van Heerlen ontdek je hoe Heerlen zich ontwikkelde van een Romeinse Nederzetting tot de eigenzinnige en moderne stad van nu.
+4

Overnachten in Heerlen

Attracties in Heerlen

Eten en drinken in Heerlen

Evenementen in Heerlen

Routes in Heerlen

Rondleidingen in Heerlen

Winkelen in Heerlen