Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Voerendaal

Voerendaal

Gemeente Voerendaal
Voerendaal vormt het hart van het Land van Kalk, een onontdekt gebied waar zeldzame natuur zich afwisselt met lieflijke dorpen. De kalkrijke bodem zorgt voor een landschap vol fruit- en wijngaarden en orchideeënweides. Genoeg natuurschoon om te bewonderen!
Ook de vele kastelen geven een reden om Voerendaal te ontdekken. In en rond Voerendaal zijn dat er al vier. De geschiedenis van Voerendaal gaat sowieso terug naar de middeleeuwen. De Sint-Laurentiuskerk is de enige kerk in Nederland ingewijd door een paus. Dat gebeurde al in 1049. Opgravingen van de grootste Romeinse villaboerderij van ons land laten zien dat de geschiedenis van Voerendaal nog veel verder teruggaat.

Voerendaal - Foto 0
Voerendaal - Foto 1
Voerendaal - Foto 2
Voerendaal - Foto 3

Overnachten in Voerendaal

Attracties in Voerendaal

Eten en drinken in Voerendaal

Evenementen in Voerendaal

Routes in Voerendaal

Rondleidingen in Voerendaal

Winkelen in Voerendaal

Vervoer in Voerendaal