Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Oirsbeek

Oirsbeek

Gemeente Beekdaelen
Omringd door groen en aan de zuidkant vastgegroeid aan Amstenrade, ligt het dorpje Oirsbeek. De historische kern oogt vriendelijk en nodigt uit om een terrasje te pakken. Vooral met uitzicht op de mooie Sint-Lambertuskerk is dat een genot. De kerk is opgebouwd uit zogenaamde ‘speklagen’ waarbij mergellagen en bakstenen lagen zijn afgewisseld. Tegenover de kerk ligt de monumentale Schepenbank, waar vroeger recht werd gesproken. De geschiedenis van deze plek gaat terug naar de Romeinse tijd: hier vond men een Romeinse waterput.

Vlak boven Oirsbeek vind je andere leuke bezienswaardigheden, zoals de Fatimagrot, de Janssenmolen en de Beukenberg die een mooi panorama biedt over de omgeving.
Oirsbeek - Foto 0
Oirsbeek - Foto 1
Oirsbeek - Foto 2
Oirsbeek - Foto 3

Overnachten in Oirsbeek

Attracties in Oirsbeek

Routes in Oirsbeek

Winkelen in Oirsbeek