Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Jabeek

Jabeek

Gemeente Beekdaelen
In een hoekje van Zuid-Limburg, tegen de Duitse grens ligt Jabeek. Het dorp ligt in een landelijk gebied omringd door een groen, weids landschap. Midden in Jabeek op een kerkheuvel staat de Sint-Gertrudiskerk met eromheen een ommuurd kerkhof. Door en om Jabeek stromen de Roode Beek en de Quabeeksgrub. Die laatste is sinds kort weer bovengronds gehaald en stroomt weer door het hart van Jabeek.

In de omgeving van Jabeek, nabij Bingelrade en Etzenrade, is het heerlijk wandelen en fietsen. Ook steek je hier zo de grens over voor een Duits vakantiegevoel. Vlakbij ligt Wildpark Gangelt en stroomt de Roode Beek door naar het Duitse Süsterseel.

Jabeek - Foto 0

Overnachten in Jabeek

Attracties in Jabeek

Routes in Jabeek