Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Simpelveld

Simpelveld

Gemeente Simpelveld
Simpelveld staat bekend als de poort van het Heuvelland en als stoomstadje. Dit geliefde dorp heeft zelfs buiten de heuvels en de Miljoenenlijn veel te bieden. Wel is station Simpelveld dé plek om op de nostalgische stoomtrein te stappen die door het Heuvelland tuft. Alleen al het monumentale stationsgebouw, deels ingericht als museum, is een bezoek waard.

Al wandelend door de heuvels, ontdek je in Simpelveld ook veel religieus erfgoed. Allereerst is er de Sint-Remigiuskerk. Huize Damiaan en Huize Loreto zijn voormalige kloosters. In Loreto bevindt zich een museum over het kloosterleven. In het hellingbos erachter liggen een kruiswegstatie en een Lourdesgrot. Ook zijn er enkele kapelletjes te vinden in Simpelveld.

Simpelveld - Foto 0

Overnachten in Simpelveld

Attracties in Simpelveld

Evenementen in Simpelveld

Routes in Simpelveld

Winkelen in Simpelveld

Vervoer in Simpelveld