Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Vaesrade

Vaesrade

Vaesrade (Limburgs: Voasje) is een klein dorp en sinds 1821 een deel van de gemeente Nuth, voor die tijd was Vaesrade een zelfstandige gemeente, maar had met slechts 300 inwoners geen bestaansrecht meer. Thans telt Vaesrade met het omliggende gebied bijna 1000 inwoners. De plaats ligt verscholen tussen de heuvels, heuvelop richting het oosten ligt het gehuchtje Hommert, dat gedeeltelijk bij Schinnen hoort.

De naam Vaesrade is afgeleid van patroonheilige Servatius (of Servaes), de kerk ligt aan de rand van het dorp en werd gebouwd in 1929 door de architect Nic. Ramakers ter vervanging van de oude kerk. Vaesrade was in de Middeleeuwen geen onderdeel van het Land van Valkenburg, maar de rijksheerlijkheid Vaesrade was een bezit van het Sint-Servaeskapittel te Maastricht.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website