Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Vaesrade

Vaesrade

Gemeente Beekdaelen
Gelegen in het Geleenbeekdal tussen de ook zo mooie gehuchten Kathagen, Hommert en Thull ligt Vaesrade. Vaesrade ligt tegen de helling van het Plateau van Doenrade, waardoor je in de omgeving enkele mooie holle wegen tegenkomt. Wandelen in en rondom Vaesrade is een aanrader, vooral als je je noordwaarts oriënteert langs de Geleenbeek richting Thull of richting Hommert.

Vaesrade zelf is sinds jaar en dag vrij klein, toch heeft het een eigen kerk. De Sint-Servatiuskerk ligt op een kerkheuvel en heeft mooie vensters en een bijzonder ontwerp. Verder bewonder je in en rond Vaesrade enkele monumentale boerderijen, een molen aan de Geleenbeek en de lieflijke Onze-Lieve-Vrouw-Sterre-der-Zeekapel.

Routes in Vaesrade