'Unfinished' in Heerlen door kunstenaar Eelco van den Berg

Kleurrijke kunst zonder kaders

Street art in Zuid-Limburg

Kunst is ontsnapt aan galeries ‘ligt’ nu gewoon op straat, voor iedereen om ervan te genieten. In de straten van Zuid-Limburg sta je zomaar voor een kunstwerk: een huizenhoge mural of een piepkleine paste-up. Hunters gaan wereldwijd op zoek naar street art en halen hun hart op in mural-hoofdstad Heerlen. Ga je mee op jacht naar street art?

3x jezelf onderdompelen in de street art scene van Zuid-Limburg

Een sculptuur van een alledaagse vrouw kijkt naar een grote mural van een zwarte katachtige op een gevel in Heerlen
1

Street art tour in Heerlen

Kijk je ogen uit, ontdek murals die je normaal gemist had en luister naar de verhalen áchter de murals: wat is de boodschap van de kunstenaar? Hoe interpreteer je de symboliek? Wandel door Heerlen met een gepassioneerde gids en kijk nooit meer hetzelfde naar deze openbare kunstwerken.

Mural van een klein mannetje in Heerlen van de Spaanse kunstenaar Isaac Cordal
2

Ultiem urban: geocachen langs street art

Check je (gratis) Geocache-app eens in Heerlen! Hier vind je minstens zeven ‘caches of schatten’ die alle te vinden zijn bij één van de murals. In de beschrijving lees je meer over de desbetreffende mural. Een superstoere manier om de Heerlense murals te ontdekken, ook met kinderen!

Tekens aan de Wand (muurreclame St. Petersberg) in Valkenburg aan de Geul
3

Reclame kan ook kunst zijn!

Het Geulstadje Valkenburg doet op onverwachte wijze mee in de street art scene. Gevels werden hier sinds de 19eeeuw voorzien van prachtige, oude muurreclames. Die zijn onlangs in ere hersteld tijdens het project ‘Teekens aan de wand’. Bewonder ze allemaal tijdens een wandeling zoals beschreven in het boekje ‘Kuiertocht langs Valkenburgse Fresco's’.

Beschilderde flat in Heerlen met felle kleuren

Aurora is dé grootste mural van Europa!

Het grootste street art kunstwerk van Europa is af! Kunstenaars van Boa Mistura hebben samen met bewoners gewerkt aan een nieuw Aurora, tevens dé grootste mural van Europa! Een muurschildering van maar liefst 18.000m2. Niet alleen ter verfraaiing van het gebouw, maar zeker ook omdat kunst verbindt! 

Lees verder
Persoon in glazen tunnel die twee moderne gebouwen met elkaar verbindt

Ontdek Cultureel Zuid-Limburg

Zuid-Limburg bruist van grootse evenementen, bijzondere tentoonstellingen en boeiende musea. Laat je inspireren in de galerieën en ateliers. 

⟶ Blog van Bregje
Logo Visit Zuid-Limburg Man en kind staan met hun hond naar een muurschildering te kijken

Sprankelende Street Art in hartje Heerlen

Blogger Bregje en haar gezin gingen op zoek naar de mooiste kunstwerken in hartje Heerlen. Wandel met ze mee door de 'betonnen jungle' van Heerlen en ontdek alle verborgen pareltjes! 

Lees verder

Zelf op pad met de Heerlen Street Art Route

Street Art Route Heerlen

Ontdek dé mural-hoofdstad van Nederland: overal in Heerlen vind je de mooiste kunstwerken. Deze route van 4 km voert je langs de belangrijkste murals en ook langs de kleinere verborgen schatten van de stad.

ENNE Stadsgids Heerlen met Murals

Beleef Heerlen op haar best met ENNE. Verken de stad via een wandelroute, bekijk prachtige murals, ontdek (verstopte) pareltjes van de stad én geniet van de tips van echte tupen!
Zicht op Mural PichiAvo Orpheus Quatro Bioscoop Heerlen met fietsende persoon op de voorgrond

Op ontdekkingstocht met de Street Art Cities app

Met de gratis Street Art Cities app kun je zelf op ontdekkingstocht. Op dit moment zijn er 122 grote én kleine street art werken in de app opgenomen. Naast de locatie, de titel en de artiest is er ook een korte beschrijving over elk werk te vinden. Lokale street art hunters zorger ervoor dat de app actueel blijft. Downloaden dus!

Dit vind je vast ook leuk!

Maankwartier met mensen in Heerlen

Parkstad Limburg

Welkom in het dynamische Parkstad Limburg, de snelst groeiende toeristische bestemming van Nederland! Een gebied van uitersten en contrasten... 

Panoramafoto vanaf het SCHUNCK Glaspaleis over Heerlen

Urban citytrip

De steden van Zuid-Limburg zijn broedplekken van cultuur, met elk hun eigen karakter. De ruwe kantjes van een stad krijgen steeds meer waardering. 

Openingsparade met luchtobjecten tijdens Cultura Nova in Heerlen

Urban events

Heerlen ademt urban. Evenementen zijn creatief en dynamisch. Een van de grootste cultuurfestivals van het land, Cultura Nova, trekt elk jaar tienduizenden bezoekers.