Kleurrijke kunst zonder kaders

Street art in Zuid-Limburg

Kunst is ontsnapt aan galeries ‘ligt’ nu gewoon op straat, voor iedereen om ervan te genieten. In de straten van Zuid-Limburg sta je zomaar voor een kunstwerk: een huizenhoge mural of een piepkleine paste-up. Hunters gaan wereldwijd op zoek naar street art en halen hun hart op in mural-hoofdstad Heerlen. Ga je mee op jacht naar street art?

3x jezelf onderdompelen in de street art scene van Zuid-Limburg

Aurora is dé grootste mural van Europa!

Het grootste street art kunstwerk van Europa is af! Kunstenaars van Boa Mistura hebben samen met bewoners gewerkt aan een nieuw Aurora, tevens dé grootste mural van Europa! Een muurschildering van maar liefst 18.000m2. Niet alleen ter verfraaiing van het gebouw, maar zeker ook omdat kunst verbindt! 

Ontdek Cultureel Zuid-Limburg

Zuid-Limburg bruist van grootse evenementen, bijzondere tentoonstellingen en boeiende musea. Laat je inspireren in de galerieën en ateliers. 

⟶ Blog van Bregje

Sprankelende Street Art in hartje Heerlen

Blogger Bregje en haar gezin gingen op zoek naar de mooiste kunstwerken in hartje Heerlen. Wandel met ze mee door de 'betonnen jungle' van Heerlen en ontdek alle verborgen pareltjes! 

Lees verder

Zelf op pad met de Heerlen Street Art Route

Street Art Route Heerlen

Ontdek dé mural-hoofdstad van Nederland: overal in Heerlen vind je de mooiste kunstwerken. Deze route van 4 km voert je langs de belangrijkste murals en ook langs de kleinere verborgen schatten van de stad.

ENNE Stadsgids Heerlen met Murals

Beleef Heerlen op haar best met ENNE. Verken de stad via een wandelroute, bekijk prachtige murals, ontdek (verstopte) pareltjes van de stad én geniet van de tips van echte tupen!

Op ontdekkingstocht met de Street Art Cities app

Met de gratis Street Art Cities app kun je zelf op ontdekkingstocht. Op dit moment zijn er 122 grote én kleine street art werken in de app opgenomen. Naast de locatie, de titel en de artiest is er ook een korte beschrijving over elk werk te vinden. Lokale street art hunters zorger ervoor dat de app actueel blijft. Downloaden dus!

Dit vind je vast ook leuk!