'Unfinished' in Heerlen door kunstenaar Eelco van den Berg

Kleurrijke kunst zonder kaders

Street art in Zuid-Limburg

Kunst is ontsnapt aan galeries ‘ligt’ nu gewoon op straat, voor iedereen om ervan te genieten. In de straten van Zuid-Limburg sta je zomaar voor een kunstwerk: een huizenhoge mural of een piepkleine paste-up. Hunters gaan wereldwijd op zoek naar street art en halen hun hart op in mural-hoofdstad Heerlen. Ga je mee op jacht naar street art?

3x jezelf onderdompelen in de street art scene van Zuid-Limburg

Ontwerp Aurora Heerlen

Aurora wordt dé grootste mural van Europa!

Kunstenaars van Boa Mistura werken samen met de bewoners tot medio november aan een nieuw Aurora, tevens dé grootste mural van Europa! Niet alleen ter verfraaiing van het gebouw. Zeker ook omdat kunst verbindt! Door samen te werken leert iedereen elkaar beter kennen. En maken zij het wonen in Aurora nóg prettiger. Help je een handje mee?

Museumplein Limburg Kekrade

Ontdek Cultureel Zuid-Limburg

Zuid-Limburg bruist van grootse evenementen, bijzondere tentoonstellingen en boeiende musea. Laat je inspireren in de galerieën en ateliers. 

Zelf op pad met de Heerlen Street Art Route

Heerlen Street Art Route

Ontdek dé mural-hoofdstad van Nederland: overal in Heerlen vind je de mooiste kunstwerken. Deze route voert je langs de belangrijkste murals en ook langs de kleinere verborgen schatten van de stad.
Mural Quatro Romeins Kwartier Heerlen Eleven Media 3

Op ontdekkingstocht met de Street Art Cities app

Met de gratis Street Art Cities app kun je zelf op ontdekkingstocht. Op dit moment zijn er 122 grote én kleine street art werken in de app opgenomen. Naast de locatie, de titel en de artiest is er ook een korte beschrijving over elk werk te vinden. Lokale street art hunters zorger ervoor dat de app actueel blijft. Downloaden dus!

Dit vind je vast ook leuk!