'Unfinished' in Heerlen door kunstenaar Eelco van den Berg

Kleurrijke kunst zonder kaders

Street art in Zuid-Limburg

Kunst is ontsnapt aan galeries ‘ligt’ nu gewoon op straat, voor iedereen om ervan te genieten. In de straten van Zuid-Limburg sta je zomaar voor een kunstwerk: een huizenhoge mural of een piepkleine paste-up. Hunters gaan wereldwijd op zoek naar street art en halen hun hart op in mural-hoofdstad Heerlen. Ga je mee op jacht naar street art?

3x jezelf onderdompelen in de street art scene van Zuid-Limburg

Beschilderde flat in Heerlen

Aurora is dé grootste mural van Europa!

Het grootste street art kunstwerk van Europa is af! Kunstenaars van Boa Mistura hebben samen met bewoners gewerkt aan een nieuw Aurora, tevens dé grootste mural van Europa! Een muurschildering van maar liefst 18.000m2. Niet alleen ter verfraaiing van het gebouw, maar zeker ook omdat kunst verbindt! 

Museumplein Limburg Kekrade

Ontdek Cultureel Zuid-Limburg

Zuid-Limburg bruist van grootse evenementen, bijzondere tentoonstellingen en boeiende musea. Laat je inspireren in de galerieën en ateliers. 

Mural Quatro Romeins Kwartier Heerlen Eleven Media 3

Op ontdekkingstocht met de Street Art Cities app

Met de gratis Street Art Cities app kun je zelf op ontdekkingstocht. Op dit moment zijn er 122 grote én kleine street art werken in de app opgenomen. Naast de locatie, de titel en de artiest is er ook een korte beschrijving over elk werk te vinden. Lokale street art hunters zorger ervoor dat de app actueel blijft. Downloaden dus!

Dit vind je vast ook leuk!