Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Brunssum

Brunssum

Gemeente Brunssum
Brunssum was ooit de parel van de Mijnstreek, nu is het een groene parel in Parkstad. Het centrum zit vol leven en verrassend veel winkels. Het groene karakter van Brunssum is in het centrum al te proeven in het Vijverpark.

Ten oosten van Brunssum lag Staatsmijn Hendrik, de steenkolenmijn die zorgde voor explosieve groei en de aanleg van veel mijnwerkerswijken. Voor de recreatie van mijnwerkers werden voorzieningen getroffen waar je nu nog van geniet, zoals het prachtige Schutterspark. Ten zuiden van Brunssum ligt een van de bekendste natuurgebieden van Zuid-Limburg en het grootste heidegebied van Limburg: de Brunssummerheide.

Brunssum - Foto 0
Brunssum - Foto 1
Brunssum - Foto 2

Overnachten in Brunssum

Attracties in Brunssum

Eten en drinken in Brunssum

Evenementen in Brunssum

Routes in Brunssum

Vervoer in Brunssum