Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Hulsberg

Hulsberg

Gemeente Beekdaelen
Oude boerenhoeves, een bochtige weg en uitnodigende terrasjes verwelkomen je in Hulsberg, een dorp op het Centraal Plateau van Zuid-Limburg. De mei-den pronkt op het dorpsplein en daarachter op een heuvel staat de kerk van Hulsberg. De neoromaanse Sint-Clemenskerk is bijzonder vanwege de 31 glas-in-loodramen die zijn gemaakt door glazenier en kunstenaar Hans Truijen. Een ander indrukwekkend gebouw in Hulsberg is het Klooster van de Missiezusters Oblaten van de Assumptie.

De beroemde Mergelland Autoroute loopt niet voor niets dwars door Hulsberg: het is een lieflijk dorp waarvan je het stuk rondom de kerk en de groene omgeving het liefst te voet of met de fiets wilt ontdekken.

Hulsberg - Foto 0
Hulsberg - Foto 1

Overnachten in Hulsberg

Attracties in Hulsberg

Eten en drinken in Hulsberg

Evenementen in Hulsberg

Routes in Hulsberg