Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Aalbeek

Aalbeek

Gemeente Beekdaelen
Midden in de voormalige gemeente Nuth, midden in Zuid-Limburg, midden in Europa, ligt Aalbeek, volgens een zuil tegenover Villa Aalbeek ‘het centrum van wereld’. Misschien niet helemaal wat je verwacht bij een historisch lintdorp met iets meer dan honderd huizen. Desondanks is het een bezienswaardige plek in het landschap van Zuid-Limburg.

In het landelijk gelegen Aalbeek vind je hier en daar typische Limburgse boerderijen, maar het opvallendste gebouw is Villa Aalbeek, een overduidelijk neoclassicistisch gebouw met strakke gevels van mergel. Populair is de plantenkwekerij in Aalbeek, die bekend staat om de talloze soorten lavendel en kruiden.

Aalbeek - Foto 0

Evenementen in Aalbeek

Routes in Aalbeek

Winkelen in Aalbeek