Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn weer volledig open. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Schimmert

Schimmert

Schimmert (Limburgs: Sjömmert) is een van de hoogst gelegen (kerk)dorpen van Nederland. Het wordt gekenmerkt door een rijk verenigingsleven. Schimmert maakt deel uit van de gemeente Beekdaelen. De naam Schimmert zou volgens een oude legende afkomstig zijn van Karel de Grote, die tijdens een trektocht zou zijn verdwaald.

Plots zag hij een licht schijnen (Schinnen) en een licht schimmeren (Schimmert). Als dank voor het weer terugvinden van zijn geplande route liet Karel de Grote op de plaatsen waar hij beide lichtschijnselen waarnam een kapel bouwen. Ook Sittard claimt op deze wijze aan haar naam te zijn gekomen.

Bezienswaardigheden
1. De Watertoren.
2. St-Remigiuskerk.
3. De Bockhof.
4. De Joodse begraafplaats in Haasdal.
5. De begraafplaats van de Paters Montfortanen en de Zusters van Wijsheid.

Overnachten in Schimmert

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website