Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Doenrade

Doenrade

Gemeente Beekdaelen
Het lieflijke Doenrade verrast met een sprookjesachtig wit kasteel, Kasteel Doenrade. Het is nu een hotel-restaurant waar de bijzondere sfeer op je in werkt op het terras of tijdens een overnachting. Het is niet moeilijk voor te stellen dat hier ooit Bokkenrijders rondwaarden…

Ten noorden van het kasteel ligt het kerkdorpje Doenrade. Naast de kerk en de pastorie ligt het opvallende Warblingshuis ligt. Dit huis was van vicaris-generaal mgr. J.C. Warblings van het bisdom Luik. Hij was een protestantse dominee (vicaris) geboren in Doenrade en stichter van de parochie. Nu is het monumentale huis omgevormd tot appartementen. Tegenover de kerk staat een opvallend lange rij carréboerderijen.

Doenrade - Foto 0
Doenrade - Foto 1

Overnachten in Doenrade

Attracties in Doenrade

Eten en drinken in Doenrade

Routes in Doenrade