Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Rimburg

Rimburg

Gemeente Landgraaf
Het grensdorpje Rimburg is onlosmakelijk verbonden met het riviertje de Worm. Steek je die over, dan sta je in Duitsland. Hier staat ook het kasteel waarnaar het dorp is vernoemd. Over de Worm bouwden de Romeinen al een houten knuppelbrug. Hier omheen ontstond een Romeinse nederzetting van formaat met herbergen, paardenstallen, werkplaatsen, winkels en een heiligdom. Nu begin je hier de langeafstandswandeling van de Via Belgica.

Rimburg is een karakteristiek ‘lintdorp’ met langgerekte bebouwing langs een weg. Die bebouwing verrast: ze is authentiek, idyllisch en historisch. Rimburg is een onontdekte parel aan de rand van Zuid-Limburg.

Rimburg - Foto 0
Rimburg - Foto 1
Rimburg - Foto 2
Rimburg - Foto 3

Attracties in Rimburg

Routes in Rimburg