Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Hoensbroek

Hoensbroek

Gemeente Heerlen
Hoensbroek ontstond rondom het kasteel, hetgeen ook nu de grote publiekstrekker is. Kasteel Hoensbroek is een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa. Het kasteel is omgeven door een slotgracht er zijn binnenpleinen en meer dan veertig authentiek ingerichte kamers. Bovendien mag je bijna overal komen, van kerkers tot in de torens, en is er naast het vele vertier voor kinderen ook genoeg te ontdekken voor volwassenen.

Hoensbroek heeft naast een middeleeuws verleden ook een rijk mijnverleden. Staatsmijn Emma lag in Hoensbroek en zorgde voor een flinke uitbreiding in de vorm van de arbeiderswijken, de zogenaamde kolonieën. Voorbeelden zijn Slakhorst en Mariarade.

Hoensbroek - Foto 0
Hoensbroek - Foto 1

Overnachten in Hoensbroek

Attracties in Hoensbroek

Eten en drinken in Hoensbroek

Evenementen in Hoensbroek

Routes in Hoensbroek