Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Klimmen

Klimmen

Gemeente Voerendaal
Ben je onderweg om Zuid-Limburg te verkennen, dan mag je ‘Klimmen’ letterlijk nemen. Voordat je het dorpje bereikt - ongeacht van welke kant - is het altijd klimmen. Nog hoger dan de rest van Klimmen ligt de Sint-Remigiuskerk, die ook opvalt door de lokale Kunradersteen waarmee hij deels gebouwd is. ’s Avonds is de kerk verlicht en is zo vanuit de hele streek te herkennen.

Klimmen ligt op een van de vele heuvels van Zuid-Limburg en langs een oude Romeinse heirbaan, de Via Belgica. Rondom Klimmen is het prachtig, maar dus ook pittig wandelen. Wel word je – zeker aan de zuidkant – getrakteerd op de mooiste uitzichten.

Klimmen - Foto 0
Klimmen - Foto 1

Overnachten in Klimmen

Attracties in Klimmen

Eten en drinken in Klimmen

Routes in Klimmen

Winkelen in Klimmen