Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Camerig

Camerig

Aan de rand van het Vijlenerbos, op een hoogte van circa 160 tot 180 meter boven NAP torent het gehuchtje Camerig. Voor de wielrenners bezit Camerig officieel de moeilijkste klim van Nederland. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 4% (piek van 7,7%) en een lengte van 4,4 kilometer gaan fietsers uiteindelijk een hoogteverschil van 174 meter overbrugggen. Dat voelen fietsers zeer zeker in de kuiten!

Maar het is dan ook dé plek voor een overweldigend uitzicht over het Geuldal, de oostelijke Ardennen en het noorden van de Eifel. Het landschap rondom Camerig werd door de Stichting Natuur en Milieu onderscheiden met vijf sterren. Camerig is ook een goede locatie om mooie, 18e-eeuwse vakwerkhuizen te bewonderen. Veel toeristen kennen het gehuchtje door de bekende ijsboer aan de oever van het beekje de Geul. Op zomerse dagen is het hier gezellig druk en dus goed vertoeven. Vanaf de parkeerplaats bij de ijsboer starten verschillende wandelroutes. Het Vijlenerbos of de loop van de Geul kunnen bezoekers van hieruit dus eenvoudig ontdekken!

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website