Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Camerig

Camerig

Gemeente Vaals
Geliefd en gevreesd door wielrenners is Camerig. Bij dit gehucht ligt officieel de moeilijkste klim van Nederland. Met een gemiddelde stijging van 4%, een piek van bijna 8% en een lengte van 4,4 kilometer overbrug je een hoogteverschil van 174 meter, ook als wandelaar natuurlijk…

Als je de lange, steile berg van Camerig omhoog bent geklommen, dan is een vakantiegevoel onvermijdelijk. Hier word je getrakteerd op een van de mooiste uitzichten van Zuid-Limburg. Je kijkt uit over het Geuldal en over gedeeltes van de Belgische Ardennen en de Duitse Eifel. Camerig is ook een goede plek om mooie, 18e-eeuwse vakwerkhuizen te bewonderen.

Camerig - Foto 0
Camerig - Foto 1

Routes in Camerig