Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Camerig

Camerig

Gemeente Vaals
Aan de rand van het Vijlenerbos, op een hoogte van circa 160 tot 180 meter boven NAP torent het gehuchtje Camerig. Voor de wielrenners bezit Camerig officieel de moeilijkste klim van Nederland. Met een gemiddeld stijgingspercentage van 4% (piek van 7,7%) en een lengte van 4,4 kilometer gaan fietsers uiteindelijk een hoogteverschil van 174 meter overbrugggen. Dat voelen fietsers zeer zeker in de kuiten!

Maar het is dan ook dé plek voor een overweldigend uitzicht over het Geuldal, de oostelijke Ardennen en het noorden van de Eifel. Het landschap rondom Camerig werd door de Stichting Natuur en Milieu onderscheiden met vijf sterren. Camerig is ook een goede locatie om mooie, 18e-eeuwse vakwerkhuizen te bewonderen. Veel toeristen kennen het gehuchtje door de bekende ijsboer aan de oever van het beekje de Geul. Op zomerse dagen is het hier gezellig druk en dus goed vertoeven. Vanaf de parkeerplaats bij de ijsboer starten verschillende wandelroutes. Het Vijlenerbos of de loop van de Geul kunnen bezoekers van hieruit dus eenvoudig ontdekken!

Routes in Camerig