Culinair genieten in het Heuvelland

Heerlijk eten en genieten staan voorop in het Heuvelland. Met een sterrenrestaurant, gezellige brasseries, eetcafés en dorpskroegen biedt het Heuvelland Bourgondisch veel mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wijnproeverij of rondleiding bij één van de bierbrouwerijen gelegen in het Heuvelland?

Proef en ontdek de Zuid-Limburgse wijn in het Heuvelland

Hier in Zuid-Limburg vangen we de zon in druiven die groeien op onze wijngaarden. Die zon, het ambacht en de liefde proef je terug in de lekkerste wijnen. Ben je nieuwsgierig hoe die wijnen gemaakt worden? Bezoek dan een van deze bijzondere wijngaarden in Zuid-Limburg!

De lekkerste bieren

Op de zonnige heuvels van Zuid-Limburg groeit de hop naar hartenlust. Daardoor kun je hier de lekkerste biertjes van eigen bodem ontdekken. Bezoek een van de authentieke brouwerijen, help mee met de hopoogst en proef natuurlijk de lekkerste bieren!

Hier proef je de lekkerste streekproducten

Eyserhalte

Een bloeiende delicatessenzaak met een ruim assortiment groenten en fruit.

Bakster

Ga aan de slag met de bereiding van gistdeeg en vul deze met heerlijk streekfruit. 

Lees meer

De Zeute Aardbei

Bij De Zeute Aardbei maken ze alles van én met aardbeien. Dat moet je proeven!

Lees meer

Streekproducten

Zuid Limburg, de meest bourgondische streek van Nederland, staat bekend om haar heerlijke eten en drinken. In het Heuvelland worden diverse streekproducten met de hoogste kwaliteit gemaakt. De basis hiervan zijn natuurlijk verse ingrediënten uit het Heuvelland zelf. Of het nu gaat om bakken of een kruidenproeverij, wijn of bier, in het Heuvelland ben je op de juiste plek!

⟶ Blog van Jenneke

De waarde van onze Limburgse streekproducten

Op een willekeurige doordeweekse dag stapte ik in de auto op weg naar het heuvelland om te ontdekken welke reis bijvoorbeeld een appel aflegt van boom tot sap. Maar er zijn ontzettend veel streekproductmakers in ons mooie Zuid-Limburg; let er maar eens op!

Lees verder

Met Fruit Erop Uit

De coöperatie 'Met Fruit Erop Uit', ontstaan in de gemeente Eijsden-Margraten, is een platform dat duurzame verbindingen weet te leggen in de Euregio. Regelmatig organiseren zij leuke 'fruitige' evenementen en streekmarkten.

Meer over het Heuvelland