Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Culinair genieten

in het Heuvelland

Heerlijk eten en genieten staan voorop in het Heuvelland. Met een sterrenrestaurant, gezellige brasseries, eetcafés en dorpskroegen biedt het Heuvelland Bourgondisch veel mogelijkheden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wijnproeverij of rondleiding bij één van de bierbrouwerijen gelegen in het Heuvelland?

 

Bierbrouwerijen in het Heuvelland

Limburgers zijn Bourgondiërs. Genieten van een glas bier hoort er op zijn tijd ook bij. In het Heuvelland zijn twee brouwerijen die hun deuren graag openstellen voor gasten. Ontvangst met koffie en vlaai en de rondleidingen door de brouwerij staan garant voor een leuke dag. Natuurlijk hoort bij een bezoek aan een brouwerij ook een proeverij!

Wijn in het Heuvelland

In dit 5-sterrenlandschap zijn niet alleen vakwerkboerderijen en hoogstamboomgaarden te vinden, maar ook wijngaarden. Tintelende frisse wijnen vinden hier hun oorsprong. Tijdens de rondleidingen wordt meer verteld over de aanplant en de ontwikkeling van de wijngaard. Daarna bestaat de mogelijkheid om te genieten van het mooie uitzicht onder het genot van een heerlijk glas Limburgse wijn.

Brand Bierbrouwerij

Bezoek de oudste bierbrouwerij van ons land, de Brand Bierbrouwerij in Wijlre, en leer alles over het brouwproces. Na een bezoek aan de bottelarij eindig je in 't Kelderke. Hier kun je zelf proeven hoe de bijzondere bieren van Brand smaken.

lees meer

Gulpener Bierbrouwerij

Bezoek de Gulpener Bierbrouwerij, een trotse en duurzame familiebrouwerij, en ontdek het bierbrouwproces en de Gulpener speciaalbieren.

lees meer

Wittemer Wijngaard

Tussen de heuvels langs de Zinselbeek bij Wahlwiller ligt nog een stukje aards paradijs. De tintelende frisse wijnen van Wittemer Wijngaard Wahlwiller vinden hier hun oorsprong.

lees meer

Wijngaard Le Coq Frisé

In het fraaie Epense landschap, ligt tussen alle mooie wandelroutes, Wijngaard Le Coq Frisé. Met hart en ziel wordt aan de productie van Limburgse wijnen gewerkt.

lees meer

Wijndomein De Planck

Wijndomein De Planck in Slenaken is een van de jongste wijnbedrijven in Zuid-Limburg. Hier wordt op innovatieve en professionele werkwijze kwalitatief hoogwaardige Nederlandse wijn gemaakt.

lees meer

Wijndomein St. Martinus

In het bergdorpje Vijlen liggen de natuurlijk duurzaam geteelde wijngaarden van Wijndomein St. Martinus, de oudste wijngaard van Nederland.

lees meer

In het Heuvelland worden diverse streekproducten met de hoogste kwaliteit gemaakt. De basis hiervan zijn natuurlijk verse ingrediënten uit het Heuvelland zelf. In de Limburg Winkels is een ruim assortiment streekproducten aanwezig. Of het nu gaat om bakken of een kruidenproeverij, wijn of bier, in het Heuvelland ben je op de juiste plek!

Hier proef je de lekkerste streekproducten

De coöperatie 'Met Fruit Erop Uit', ontstaan in de gemeente Eijsden-Margraten, is een platform dat duurzame verbindingen weet te leggen in de Euregio. Regelmatig organiseren zij leuke 'fruitige' evenementen en streekmarkten. Houd hiervoor hun website goed in de gaten.

Meer over het Heuvelland

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website