Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Noorbeek

Noorbeek

Gemeente Eijsden-Margraten
Vlak bij de Belgische grens ligt het kerkdorpje Noorbeek, een beschermd dorpsgezicht samen met het even idyllische Wesch. In Wesch ontspringt de Noor, de beek waar Noorbeek zijn naam aan dankt. Het hart van Noorbeek is de Pley van waaruit je de Sint-Brigidakerk met kapel en mei-den ziet staan en ook veel monumentale gebouwen. Al dit erfgoed draagt bij aan de historische sfeer van het dorp. De Noorbekers zelf onderhouden een actief verenigingsleven, met onder andere een Jonkheid en een schutterij uit 1622.

Noorbeek is omringd door een prachtig heuvellandschap. Hier werd het glanrund geherintroduceerd, een zeldzaam runderras dat hier al eeuwen geleden werd gehouden voor melk en vlees.

Noorbeek - Foto 0
Noorbeek - Foto 1
Noorbeek - Foto 2

Overnachten in Noorbeek

Attracties in Noorbeek

Eten en drinken in Noorbeek

Evenementen in Noorbeek

Routes in Noorbeek

Winkelen in Noorbeek