Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Heuvelland: 5-sterren landschap

golvend en glooiend

Denk je aan het Heuvelland, dan denk je aan wandelgebieden, ongerepte bossen en oneindige weilanden. In dit 5-sterren landschap kun je tot rust komen langs het kabbelende water van de Geul en de Gulp. Laat je telkens weer verrassen door schitterende vergezichten, holle wegen en echte vakwerkboerderijen. De regio nodigt uit tot een ware ontdekkingstocht voor jong en oud!

Wat de Zuid-Limburgers zelf natuurlijk al lang wisten heeft Stichting Natuur en Milieu bevestigd: het Geul- en Gulpdal is één van de mooiste landschappen in Nederland. Maar liefst 5 sterren zijn toegekend aan dit in het Heuvelland gelegen gebied. De sterren worden gegeven voor de belevingswaarde, ecologische waarde, cultuurhistorische waarde, mogelijkheid tot (natuur) recreatie en het unieke karakter van het gebied. Dus minimaal 5 goede redenen om dit gebied te bezoeken!

Lees meer over Nationaal Landschap Zuid-Limburg.

Unieke landschapselementen in het Heuvelland

 1. Vakwerkhuizen

  Vakwerkhuizen Kenmerkend voor het Limburgs landschap zijn de bekende vakwerkwoningen.

 2. Hoogstam

  Hoogstam Boomgaarden met hoogstamfruitbomen bepalen al eeuwenlang het landschapsbeeld van Zuid-Limburg

 3. Wegkruisen

  Wegkruisen Ze sieren het Zuid-Limburgse landschap: de wegkruisen die je overal terug vindt.

 4. Maretak

  Maretak Niet alleen met Kerst een genot voor het oog.

Onthaasten in het Heuvelland

Onthaasten kun je het beste in het Heuvelland. Tot rust komen tijdens een wandeling door de bossen en weides, genietend van de rust en telkens weer prachtige vergezichten. Een andere manier van ontspannen is wellness. Genieten van een sauna, stoomcabine, whirlpool, massages en nog veel meer. In het Heuvelland kan het allemaal.

Op deze plekjes kun je heerlijk onthaasten

Meer over het Heuvelland

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website