Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Eperheide

Eperheide

Gemeente Gulpen-Wittem
Ten westen van Epen ligt het gehucht Eperheide. Hier ligt ook dé Eperheide, een natuurgebied met een verhaal. Lang geleden werden hier naaldbomen aangeplant, omdat er verder niet veel wilde groeien. Na een storm en een insectenplaag in de jaren negentig veranderde het naaldbosje in een heidegebied, de ideale plek om schapen te houden. Nu is er een schaapskooi met een wolwinkel, een camping en vakantiehuisjes. De schapen van de Eperheide worden in heel Zuid-Limburg ingezet voor natuurbeheer.

Eperheide is ook een bekende klim onder wielrenners. Op z’n steilst is deze kuitenbijter 7,7% en je overwint zo’n 80 hoogtemeters. Vaak is deze klim onderdeel van de Amstel Gold Race.

Routes in Eperheide