Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Valkenburg is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op weg.

Eperheide

Eperheide

Gemeente Gulpen-Wittem
Ten westen van Epen ligt het gehucht Eperheide. Hier ligt ook dé Eperheide, een natuurgebied met een verhaal. Lang geleden werden hier naaldbomen aangeplant, omdat er verder niet veel wilde groeien. Na een storm en een insectenplaag in de jaren negentig veranderde het naaldbosje in een heidegebied, de ideale plek om schapen te houden. Nu is er een schaapskooi met een wolwinkel, een camping en vakantiehuisjes. De schapen van de Eperheide worden in heel Zuid-Limburg ingezet voor natuurbeheer.

Eperheide is ook een bekende klim onder wielrenners. Op z’n steilst is deze kuitenbijter 7,7% en je overwint zo’n 80 hoogtemeters. Vaak is deze klim onderdeel van de Amstel Gold Race.

Routes in Eperheide