Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Vaals

Vaals

Gemeente Vaals
Officieel is Vaals en dorp, maar de bloeiende 18e-eeuwse lakenindustrie geeft Vaals stadse allure. Het industriële erfgoed toont zich in statige monumentale gevels en kastelen verspreid door Vaals. Het historische hart bewonder je op het Von Clermontplein waar de wekelijkse markt zowel Nederlanders, Duitsers als Belgen aantrekt.

Vaals is natuurlijk het bekendst vanwege het Drielandenpunt op de Vaalserberg. Dat is met 322,5 meter boven NAP meteen ook het hoogste punt van Nederland. Met uitzichttorens, het grootste labyrint van Europa en het prachtige Vijlenerbos aan je voeten, is hier genoeg te beleven.

Vaals - Foto 0
Vaals - Foto 1
Vaals - Foto 2

Overnachten in Vaals

Attracties in Vaals

Eten en drinken in Vaals

Evenementen in Vaals

Routes in Vaals

Rondleidingen in Vaals

Winkelen in Vaals

Vervoer in Vaals