Detail

Vaals

Officieel is Vaals een dorp, maar de bloeiende 18e-eeuwse lakenindustrie geeft Vaals stadse allure. Het industriële erfgoed toont zich in statige monumentale gevels en kastelen verspreid door Vaals. Het historische hart bewonder je op het Von Clermontplein waar de wekelijkse markt zowel Nederlanders, Duitsers als Belgen aantrekt.

Vaals is natuurlijk het bekendst vanwege het Drielandenpunt op de Vaalserberg. Dat is met 322,5 meter boven NAP meteen ook het hoogste punt van Nederland. Met uitzichttorens, het grootste labyrint van Europa en het prachtige Vijlenerbos aan je voeten, is hier genoeg te beleven.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Historische Stadswandeling Vaals

Een prachtige wandeling door het drielandenstadje Vaals. Deze route van ca. 4 km brengt je langs de mooiste plekjes en monumenten van Vaals. Verleng de route tot 8 km en bezoek ook het Drielandenpunt en de Vaalserberg.

Attracties in Vaals

Overnachten in Vaals

Eten en drinken in Vaals

Evenementen en activiteiten in Vaals

Routes in Vaals