Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Slenaken

Slenaken

In wat ook wel de Tuin van het Heuvelland wordt genoemd ligt het dorpje Slenaken. Nergens zijn de wegen zo schilderachtig, staan er zoveel kruisen en kapelletjes. Het riviertje de Gulp is bochtig als een draad garen waar de kat mee speelt. Hier vind je de meeste vakwerkhuizen. De gehuchtjes rond Slenaken zijn de vruchten uit de tuin. Slenaken in de vlaai. Een vlaai die uitnodigt om gegeten te worden. Door de vele toeristen die het dorpje telkens weer bezoeken. Op recreatief gebied heeft Slenaken vele verrassingen in petto. Bovenal is daar het natuurschoon. De kalkgrond, holle wegen, hellingbossen en fruitboomgaarden garanderen een flora en fauna die uniek in de regio is. Geniet ervan tijdens een wandeling of fietstocht! En na en tijdens alle inspanningen kun jij je gastronomisch laten verwennen door de smaakvolle en creatieve gerechten van de chefkoks en gastgevers. Een met zorg uitgezocht glas wijn of bier hoort daar natuurlijk ook bij. Kortom, Slenaken is nog echt een stukje authentiek Limburg dat je geproefd moet hebben. In 2016 door ZOOVER als beste gewaardeerde dorp van Limburg beoordeelt!

Overnachten in Slenaken

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website