Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Holset

Holset

Holset is een klein kerkdorp in de gemeente Vaals. Holset is waarschijnlijk ontstaan als een vroegmiddeleeuwse ontginningsnederzetting in bebost gebied. De naam zou zijn afgeleid van hulisetum, hulstbos. Het dorp is aan de voet van het Vijlenerbos gelegen en onder andere daardoor een echt wandelaars dorp. Er starten verschillende wandelroutes vanuit Holset.

Bij terugkomst hebben wandelaars een opvallend grote keuze uit gezellige cafés om van een lekkere kop koffie of een klein gerecht te genieten. De kerk van Holset is de grote blikvanger van dit pittoreske dorp. De kerk, die overigens vanuit het hele land bezocht wordt om te trouwen, heeft een centrale plek aan het dorpsplein en is zeker de moeite waard om te bekijken.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website