Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Reijmerstok

Reijmerstok

Gemeente Gulpen-Wittem
De middeleeuwse herenhoeve De Puthof is de plek waar Reijmerstok ontstond. Deze hoeve kreeg gezelschap van de ene boerderij na de andere, steeds langs de weg gebouwd. Bijna allemaal hebben ze grote toegangspoorten en mooie binnenplaatsen. Om het jaar, op Pinkstermaandag, openen de poorten voor de kunstexpositie ‘De Poorten van Reijmerstok’. Ook is Reijmerstok het decor van de jaarlijkse Gulpener hopoogstfeesten.

Het meeste kenmerkende gebouw van Reijmerstok is de parochiekerk van de Heilige Franciscus van Assisi. Deze werd in 1922 gebouwd en nam de eerdere kerk van mergel uit 1838 mee in het nieuwe ontwerp. In de kerk bewonder je een kruisweg van de Limburgse kunstenaar Charles Eyck.

Reijmerstok - Foto 0
Reijmerstok - Foto 1
Reijmerstok - Foto 2
Reijmerstok - Foto 3

Overnachten in Reijmerstok

Attracties in Reijmerstok

Routes in Reijmerstok