Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd? 

Ga veilig op pad.

Reijmerstok

Reijmerstok

Gemeente Gulpen-Wittem

Het meeste kenmerkende gebouw van het kleine kerkdorp Reijmerstok is de parochiekerk van de Heilige Franciscus van Assisi. Deze werd in 1922 gebouwd door de architect Jos Wielders in een voor die tijd moderne stijl. De kerk bezit een mooie kruisweg, gemaakt door de Limburgse kunstenaar Charles Eyck.

Opvallend veel authentieke boerderijen en huizen hebben grote toegangspoorten en prachtige binnenplaatsen. Eens in de twee jaar op Pinkstermaandag openen de bewoners deze voor ‘De Poorten van Reijmerstok’. Ruim 50 kunstenaars exposeren dan hun werk op deze binnenplaatsen.

Rondom Reijmerstok vind je veel akkerbouw, vanwege de relatief vlakke omgeving. Hier liggen ook de velden waar de Gulpener Bierbrouwerij hop teelt. Deze karakteristieke slingerplant wordt in september altijd op feestelijke wijze geoogst tijdens de Gulpener Hopoogstfeesten.

Reijmerstok - Foto 0

Overnachten in Reijmerstok

Attracties in Reijmerstok

Routes in Reijmerstok