Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Reijmerstok

Reijmerstok

Het meeste kenmerkende gebouw van het kleine kerkdorp Reijmerstok is de parochiekerk van de Heilige Franciscus van Assisi. Deze werd in 1922 gebouwd door de architect Jos Wielders in een voor die tijd moderne stijl. De kerk bezit een mooie kruisweg, gemaakt door de Limburgse kunstenaar Charles Eyck.

Opvallend veel authentieke boerderijen en huizen hebben grote toegangspoorten en prachtige binnenplaatsen. Eens in de twee jaar op Pinkstermaandag openen de bewoners deze voor ‘De Poorten van Reijmerstok’. Ruim 50 kunstenaars exposeren dan hun werk op deze binnenplaatsen.

Rondom Reijmerstok vind je veel akkerbouw, vanwege de relatief vlakke omgeving. Hier liggen ook de velden waar de Gulpener Bierbrouwerij hop teelt. Deze karakteristieke slingerplant wordt in september altijd op feestelijke wijze geoogst tijdens de Gulpener Hopoogstfeesten.

Overnachten in Reijmerstok

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website