Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Attracties in het Heuvelland

In het Heuvelland vind je veel attracties voor jong en oud. Van outdoorkarting tot zwembaden en van rondleidingen tot boerengolf. Er bestaat zelfs de mogelijkheid het Heuvelland met een echte stoomtrein te verkennen!

Deze attracties mag je niet missen

1

Labyrint Drielandenpunt

Op het hoogste punt van Nederland, het Drielandenpunt in Vaals, bevindt zich het Drielandenlabyrint, waarin men eindeloos kan (ver)dwalen! Kinderen kunnen spelen op het spectaculaire waterspeelplein of in de speeltuin, terwijl de volwassenen genieten van koffie met vlaai op het terras.

Lees meer
2

De Miljoenenlijn

De vrijwilligers van de Miljoenenlijn zetten zich al meer dan 25 jaar in om de Miljoenenlijn, de prachtige spoorlijn dwars door het Heuvelland, te onderhouden en te exploiteren. Geniet van het 22 km lange spoor-museum en van alle parels die Zuid-Limburg te bieden heeft. Een rit met de stoomtrein en een bezoek aan het vrij toegankelijke erfgoedpark rondom het station Simpelveld biedt een bijzonder dagje uit in de sfeer van reizen uit lang vervlogen tijden.

Lees meer
3

Fun Valley

Fun Valley is een aantrekkelijk park en voorzien van goede faciliteiten en de meest uiteenlopende en sensationele activiteiten. Het park kenmerkt zich door de unieke locatie aan de Maas met een schilderachtig uitzicht op slechts enkele kilometers van Maastricht.

Lees meer
4

Outdoorkarting Vaals

Outdoor Karting Vaals is de enige buitenbaan in Limburg. De baan is 614 meter lang en bevindt zich in het prachtige Selzerbeekdal, een schilderachtige omgeving. Snelle lange bochten afgewisseld met een haarspeldbocht en een natuurlijk hoogteverschil zorgen voor een maximum aan spanning en spektakel. Een unieke outdoor kartbaan met voor elk wat wils.

lees meer
5

Zwemparadijs Mosaqua

Subtropisch zwemparadijs Mosaqua, een compleet dagje uit met de hele familie. Volop attracties voor jong en oud: binnen is er een wildwaterbaan, stroomversnelling, familieglijbaan, 25-meter bad met golfslag, een springplank, een peuterbad en een groot piratenspeelschip. In de zomer kun je er buiten van 5 baden genieten, omringd door een prachtige groene ligweide.

lees meer
6

Boerengolf

In het Heuvelland is er een activiteit waarbij je cultuur snuiven, sport èn plezier kunt combineren: boerengolf! Je werkt misschien niet aan het oefenen van je perfecte swing, maar leuk is het wel! Beleef in het weiland van de boer een activiteit waar je nog jaren om kunt lachen.

Lees meer
7

Golfbaan Het Rijk van Margraten

Golfbaan Het Rijk van Margraten is een schitterende 18 holes golfbaan in combinatie met een 9-holes Pitch&Putt baan. Het Rijk van Margraten ligt in het glooiende landschap tussen de stad Maastricht en het plaatsje Cadier en Keer, omgeven door landerijen, wijngaarden en oude bossen. Vanaf het terras kunnen bezoekers van een fantastisch panorama over de stad Maastricht en het Heuvelland genieten!

Lees meer
8

Waterrecreatie aan de Maas

Een deel van het heuvelland grenst aan de maasoever en is ingericht als natuurgebied. Het Water Recreatiegebied Eijsden beschikt hier over de grootste grindplas van Zuid-Limburg: De Pietersplas (141 ha), waar legio mogelijkheden zijn op het gebied van watersport.

Lees meer

Meer over het Heuvelland

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website