Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Scheulder

Scheulder

Gemeente Eijsden-Margraten
Aan de rand van het Plateau van Margraten ligt het lintdorpje Scheulder, ontstaan langs een oude handelsweg tussen Maastricht en Aken. Langs de weg liggen oude boerenhoeves. De Sint-Barbarakerk is helemaal van mergel gebouwd. Om de kerk ligt het hart van de Scheulder en is het goed toeven op het gezellige dorpsterras.

Scheulder ligt in een open plateaulandschap en in de omgeving geniet je van weidse vergezichten. Al wandelend over het plateau hoef je geen hoogtemeters te trotseren. Ten noorden van Scheulder in natuurgebied het Gerendal is dat een ander verhaal, maar dat is de moeite meer dan waard.

Attracties in Scheulder

Routes in Scheulder