Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Mechelen

Mechelen

Gemeente Gulpen-Wittem
Met de meeste vakwerkhuizen van heel Zuid-Limburg is in Mechelen een vakantiegevoel nooit ver weg. Dwars door het dorp stroomt de Mechelderbeek en de Sint-Jan de Doperkerk prijkt op een kerkheuvel. Achter de kerk, in boerderijcomplex de Heerenhof, ligt de oorsprong van het dorp. Ooit was deze plek gesticht door een middeleeuwse ridderorde, de Johannieters.

Mechelen zit vol tradities en historie, maar de spectaculaire ligging in het Heuvelland draagt ook bij aan de populariteit van deze parel in het Heuvelland. Omringd door flinke heuvels, uitgestrekte bossen en lieflijke gehuchten is deze omgeving een waar wandelparadijs.

Mechelen - Foto 0
Mechelen - Foto 1

Overnachten in Mechelen

Attracties in Mechelen

Eten en drinken in Mechelen

Routes in Mechelen

Vervoer in Mechelen