Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Epen

Epen

Gemeente Gulpen-Wittem
Een van de meest zuidelijk gelegen dorpjes van Nederland is ook meteen een van de mooiste. Epen heeft al meer dan een eeuw een sterke aantrekkingskracht op toeristen. Toen Amsterdammer en medeoprichter van Natuurmonumenten Eli Heimans kennismaakte met het wonderschone Epen, schreef hij er een boek over (Uit ons Krijtland, 1910), waarna het toerisme op gang kwam.

Daarvoor was het een relatief arme omgeving en dat is de reden dat je hier nog zoveel vakwerkhuizen ziet. Verder ligt Epen in een bosrijk en bronnenrijk gebied. In het kader van Epen Bronnenland zijn er wandelingen uitgezet langs een aantal van deze bronnen.
Epen - Foto 0
Epen - Foto 1
Epen - Foto 2

Overnachten in Epen

Attracties in Epen

Eten en drinken in Epen

Routes in Epen

Winkelen in Epen