Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Eckelrade

Eckelrade

Gemeente Eijsden-Margraten
Aan de rand van het Savelsbos ligt Eckelrade, een klein kerkdorp omringd door akkers en fruitgaarden. Op een kleine heuvel midden in het dorp ligt de Sint-Bartholomeuskerk, opgetrokken uit mergel en Kunradersteen. Op een pleintje vlakbij staat de mei-den, een van de weinige plekken waar deze oeroude traditie nog leeft. Verder bewonder je in het dorp oude boerenhoeves, mooie vakwerkhuizen, een zwingelput en enkele kapelletjes.

Vanuit Eckelrade wandel je zo het Savelsbos in. Dit bos staat bekend om de overdadige rijkdom aan flora en fauna. Dat komt tot een hoogtepunt in het voorjaar wanneer grote delen van het bos zijn bedekt met bloeiend daslook. Dit bos herbergt de grootste dassenpopulatie van Nederland.

Overnachten in Eckelrade

Attracties in Eckelrade

Routes in Eckelrade