Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Nijswiller

Nijswiller

Nijswiller ligt vlak bij Wahlwiller. Beide kernen liggen langs de provinciale weg Maastricht-Aken. Een grotere kern in de buurt is Mechelen. De kerk van de parochie Heilige Dionysius is samen met het kasteel en de oude boerderijen kenmerken voor dit dorp.

De Kruisberg, de heuvels, de bossen, de beken en het omringende landschap omarmen Nijswiller.

Even oostelijk van het dorp en stroomopwaarts aan de Selzerbeek of Sinselbeek bevindt zich het kasteel van Nijswiller. Het kasteel Nijswiller dateert van vóór 1275. In de 16e eeuw werden dergelijke waterkastelen in de dalen langs wat grotere beken en riviertjes gebouwd om voldoende water voor de omgrachting te krijgen. De restanten van deze omgrachting zijn in de tuin van het kasteel nog goed te zien.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website