Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Nijswiller

Nijswiller

Gemeente Gulpen-Wittem
Een kerk, een kasteel en omringd door heuvels: dorpjes als Nijswiller vind je alleen in Zuid-Limburg. Spreek het uit als Nieswieler en je scoort meteen punten bij de locals. Je moet er wel oog voor hebben, want deze onontdekte parel ligt een beetje verstopt achter de Rijksweg, midden in het mooie Selzerbeekdal.

Het 12e-eeuwse kasteel, Kasteel Nijswiller, is in privébezit, maar het Sint-Dionysiuskerkje kun je wel bezoeken. De romantische kerk is omringd door een ommuurd kerkhof en is tegen de heuvel gebouwd. Door Nijswiller lopen veel prachtige wandelroutes en hier ligt ook de Kruisberg, een steile klim berucht onder wielrenners.

Routes in Nijswiller