Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Bunde

Bunde

Gemeente Meerssen
Bunde heeft een middeleeuwse geschiedenis, maar een moderne dorpskern. Het klooster Huize Overbunde, de voormalige Sint-Agneskerk en een lieflijke Piëtakapel herinneren aan vroegere tijden. Bunde werd in 1865 al aangesloten op het spoorwegennet. Het Julianakanaal en de A2 omlijsten Bunde tegenwoordig.

Ondanks alle vernieuwingen is er een hoop te ontdekken in Bunde. Ten zuiden van het dorp stroomt de Geul die haar weg baant richting de Maas. In het uitgestrekte Bunderbos ten noorden van Bunde halen wandelaars hun hart op. Dit is een smal hellingbos met flinke hoogteverschillen, lange trappen en veel zeldzame flora en fauna, zoals de alpenwatersalamander, de bunzing en de baardvleermuis.

Bunde - Foto 0

Overnachten in Bunde

Attracties in Bunde

Routes in Bunde

Vervoer in Bunde