Van harte welkom!

Zuid-Limburg zal je verbazen… het buitenland in eigen land lonkt! Dank voor alle steunbetuigingen na de wateroverlast, Zuid-Limburg is grotendeels hersteld. In onze heuvels word je meer dan ooit gastvrij onthaald, zelfs Valkenburg is weer toegankelijk. Kom vakantie vieren in Zuid-Limburg en wees welkom. Juist nu. Wij helpen je veilig op weg.

Bunde

Bunde

Gemeente Meerssen
Bunde heeft een middeleeuwse geschiedenis, maar een moderne dorpskern. Het klooster Huize Overbunde, de voormalige Sint-Agneskerk en een lieflijke Piëtakapel herinneren aan vroegere tijden. Bunde werd in 1865 al aangesloten op het spoorwegennet. Het Julianakanaal en de A2 omlijsten Bunde tegenwoordig.

Ondanks alle vernieuwingen is er een hoop te ontdekken in Bunde. Ten zuiden van het dorp stroomt de Geul die haar weg baant richting de Maas. In het uitgestrekte Bunderbos ten noorden van Bunde halen wandelaars hun hart op. Dit is een smal hellingbos met flinke hoogteverschillen, lange trappen en veel zeldzame flora en fauna, zoals de alpenwatersalamander, de bunzing en de baardvleermuis.

Bunde - Foto 0

Overnachten in Bunde

Attracties in Bunde

Routes in Bunde

Vervoer in Bunde