Bemelen

Bemelen

Eijsden-Margraten
Langs de oude weg van Maastricht naar Aken ontstond Bemelen, onder aan de Bemelerberg. Hier bevind je je midden in het Mergelland: niet alleen de kerktoren van de Sint-Laurentiuskerk en enkele prachtige huizen en boerderijen zijn van mergel, er liggen verschillende mergelgrotten vlakbij (niet publiek toegankelijk). Oprijzende mergelwanden die je bewondert vanuit Bemelen veranderen het landschap in een ansichtkaart.

De Bemelerberg is een waardevol natuurreservaat. In het gedeelte dat is opengesteld voor wandelaars heb je een indrukwekkend uitzicht over het gebied met de stad Maastricht op de achtergrond. Neem je vanuit Bemelen de Bosweg, dan kom je uit bij een van de mooiste Mariagrotten van ons land.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Rondje Bemelen - Route van de Rijkdom

Deze wandelroute oftewel bezinningswandeling van ca. 9,5 kilometer voert je vanuit Bemelen door het gehucht Berg en langs de rand van Maastricht weer terug naar Bemelen. Onderweg maak je kennis met een rijk landschap van erfgoed, cultuur, en natuur.

Attracties in Bemelen

Overnachten in Bemelen

Eten en drinken in Bemelen

Evenementen en activiteiten in Bemelen

Routes in Bemelen