Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Bemelen

Bemelen

Gemeente Eijsden-Margraten
Langs de oude weg van Maastricht naar Aken ontstond Bemelen, onder aan de Bemelerberg. Hier bevind je je midden in het Mergelland: niet alleen de kerktoren van de Sint-Laurentiuskerk en enkele prachtige huizen en boerderijen zijn van mergel, er liggen verschillende mergelgrotten vlakbij (niet publiek toegankelijk). Oprijzende mergelwanden die je bewondert vanuit Bemelen veranderen het landschap in een ansichtkaart.

De Bemelerberg is een waardevol natuurreservaat. In het gedeelte dat is opengesteld voor wandelaars heb je een indrukwekkend uitzicht over het gebied met de stad Maastricht op de achtergrond. Neem je vanuit Bemelen de Bosweg, dan kom je uit bij een van de mooiste Mariagrotten van ons land.

Bemelen - Foto 0
Bemelen - Foto 1

Overnachten in Bemelen

Attracties in Bemelen

Eten en drinken in Bemelen

Evenementen in Bemelen

Routes in Bemelen

Rondleidingen in Bemelen