Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Meerssen

Meerssen

Gemeente Meerssen
Er hangt altijd een gezellige, dorpse sfeer in Meerssen, maar de geschiedenis van het dorp heeft stadse allure. Zo zijn hier resten van een belangrijke Romeinse villa teruggevonden, was het in de middeleeuwen een pleisterplaats voor vorsten als Karel de Grote en veranderde Meerssen in een drukbezocht pelgrimsoord nadat zich meerdere wonderen voltrokken in de basiliek.

De aantrekkingskracht van Meerssen geldt nog steeds. Bezoek de indrukwekkende basiliek, winkel in een van de vele kleine boetiekjes, maak een ommetje door het prachtige Proosdijpark en ontdek de groene omgeving van Meerssen tijdens een wandel- of fietstocht.

De kernen van de gemeente Meerssen zijn Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten.
Meerssen - Foto 0
Meerssen - Foto 1
Meerssen - Foto 2
Meerssen - Foto 3

Overnachten in Meerssen

Attracties in Meerssen

Eten en drinken in Meerssen

Evenementen in Meerssen

Routes in Meerssen

Winkelen in Meerssen