Detail

Meerssen

Meerssen
Er hangt altijd een gezellige, dorpse sfeer in Meerssen, maar de geschiedenis van het dorp heeft stadse allure. Zo zijn hier resten van een belangrijke Romeinse villa teruggevonden, was het in de middeleeuwen een pleisterplaats voor vorsten als Karel de Grote en veranderde Meerssen in een drukbezocht pelgrimsoord nadat zich meerdere wonderen voltrokken in de basiliek.

De aantrekkingskracht van Meerssen geldt nog steeds. Bezoek de indrukwekkende basiliek, winkel in een van de vele kleine boetiekjes, maak een ommetje door het prachtige Proosdijpark en ontdek de groene omgeving van Meerssen tijdens een wandel- of fietstocht.

De kernen van de gemeente Meerssen zijn Bunde, Geulle, Meerssen, Rothem en Ulestraten.

Ontdek ook de Zuid-Limburgse wijn in Meerssen en rondom de gehuchten Raar en Waterval middels een adembenemende wijnroute van ongeveer 10 kilometer.

Bestel in onze webshop

Ga ontspannen op pad met een Visit Zuid-Limburg brochure of kaart en verrijk je route met verdiepende verhalen over de hotspots, de prachtige regio en de leukste tips voor onderweg.

Stadswandeling Meerssen

Ontdek Meerssen; een bourgondische gemeente tussen het groen die je zal verrassen, verwonderen en doen stilstaan. De route van 3 km laat je zien hoe koningen en koninginnen, pausen en boeren in het verleden het Meerssen van nu gevormd hebben.

Attracties in Meerssen

Overnachten in Meerssen

Eten en drinken in Meerssen

Evenementen en activiteiten in Meerssen

Routes in Meerssen