Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Mesch

Mesch

Gemeente Eijsden-Margraten
Het meest zuidelijk gelegen dorp van Nederland is Mesch. Het is een pittoresk kerkdorpje dat als eerste werd bevrijd in de Tweede Wereldoorlog. Daarom is Mesch onderdeel van de Europese Liberation Route. Ook andere bekende routes als het Pelgrimspad, Pieterpad en Fietserpad lopen door Mesch.
Sommige mensen zullen de kerk en de omgeving van Mesch herkennen uit de bekende tv-serie ‘Dagboek van een Herdershond’. De Sint-Pancratiuskerk is deels 9e-eeuws en het oudste stenen gebouw van Nederland. Door Mesch stroomt het riviertje de Voer, dat vlak over de Belgische grens ontspringt. Ook is er een uitzichttoren die een indrukwekkend panorama geeft over de natuur rondom Mesch.

Mesch - Foto 0
Mesch - Foto 1
Mesch - Foto 2
Mesch - Foto 3

Attracties in Mesch

Routes in Mesch