Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Lemiers

Lemiers

Gemeente Vaals
Als je op de grote weg richting Vaals opeens een prachtige kerk passeert, weet je dat je in Lemiers bent. Het kleine kerkdorp lijkt wel een voorstadje van Vaals en als je rustig rijdt, bewonder je mooie, oude gevels langs de weg.

Ten westen van de weg ligt een moderner gedeelte, maar aan de andere kant wacht een onontdekte parel van Zuid-Limburg. Achter die mooie Sint-Catharina en Luciakerk ligt Oud-Lemiers. Hier waan je je terug in de tijd: oude boerenhoeves, vakwerkboerderijen, de kabbelende Selzerbeek en de Sint-Catharinakapel met extraverte muurschilderingen van Hans Truijen.
Lemiers - Foto 0
Lemiers - Foto 1

Overnachten in Lemiers

Attracties in Lemiers

Eten en drinken in Lemiers

Routes in Lemiers