Van harte welkom!

Zowel Visit Zuid-Limburg als de lokale ondernemers doen er alles aan om recreëren zo inspirerend, ontspannen en veilig mogelijk te laten verlopen. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Ga veilig op pad in Zuid-Limburg

 

Wahlwiller

Wahlwiller

Gemeente Gulpen-Wittem

Wahlwiller is een rustig kerkdorp gelegen in het Selzerbeekdal, langs de Rijksweg. Rond Wahlwiller liggen maar liefst drie wijngaarden, waaronder de oudste wijngaard van Nederland, de Wittemer Wijngaard. Liefhebbers van wijn moeten in dit wijndorp zijn! Jaarlijks vinden er allerlei festiviteiten rondom de wijnbouw plaats.

De Cunibertuskerk van Wahlwiller is een van de oudste kerkjes van ons land. Binnen bewonder je de beroemde kruiswegstatie van kunstenaar Aad de Haas. Wielrenners kennen Wahlwiller van de gevreesde Kruisberg. De heuvelachtige omgeving nodigt ook uit tot wandelen. Bij Wahlwiller ontdek je speciale wijnwandelroutes. Populair is het Wiengetske, een idyllisch steegje tussen de wijngaarden.


Wahlwiller - Foto 0
Wahlwiller - Foto 1
Wahlwiller - Foto 2
Wahlwiller - Foto 3

Attracties in Wahlwiller

Routes in Wahlwiller