Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Wahlwiller

Wahlwiller

Wahlwiller is het kleinste dorp van Gulpen-Wittem. Het ontstond langs de oude Romeinse hoofdweg van Maastricht naar Aken. De naam van het dorp is tweeledig: wahl komt van Waals. Zo werden vroeger de Romaans sprekenden aangeduid. Willer komt van het Latijnse villare wat verwijst naar Romeinse hoeven.

De H. Cunibertuskerk is bekend van de kruiswegstatie van de Rotterdamse schilder Aad de Haas (1920-1972). De kerk zelf dateert uit de twaalfde eeuw en is een van de oudste zaalkerkjes van Nederland.

In 2004 kreeg Wahlwiller het predicaat Wijndorp. Op de hellingen aan de noordkant liggen immers drie wijngaarden. De Wittemer wijngaard is zelfs de oudste van Nederland. Hier werden in 1971 de eerste wijnstokken geplant. Elk laatste weekend van september viert het dorp het Wahlwiller Wijnfeest. Ook populair is de jaarlijkse Luikse markt. Deze is als enige officieel erkend door de stad en de provincie Luik. 

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website