Kunst en cultuur in het Heuvelland

Aan kunst en cultuur is in het Heuvelland geen gebrek. In deze inspirerende omgeving werken en exposeren veel kunstenaars. De vele monumenten, kastelen, kloosters, molens, monumentale hoeves en vakwerkboerderijen zijn beeldbepalend. Ook is er het enige Amerikaanse kerkhof van Nederland. De dorpen hebben een lange traditie van folkloristische en muzikale evenementen.

Ontdek inspirende musea, galerieen en ateliers

Top 3 kastelen in het Heuvelland

Het Heuvelland heeft een rijke geschiedenis en kastelen horen daar ook bij. De ambiance in deze kastelen die veelal uit de middeleeuwen stammen is uitstekend en ideaal om tot rust te komen.

Kerken en kloosters

In het Heuvelland vind je ontzettend veel bijzondere kerken en kloosters. Deze hebben allemaal hun eigen details, die elke molen en kerk uniek maken.

Amerikaanse Begraafplaats

In Margraten, op de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland zijn ruim 8.000 militairen begraven. Tot ver in de omtrek is de begraafplaats zichtbaar door een toren van 30 m. hoog. Het grondgebied van de begraafplaats is voor eeuwigdurend gebruik beschikbaar gesteld aan de regering van de Verenigde Staten van Amerika.

De mooiste kerken in het Heuvelland

Sint Catharinakapel

De Catharinakapel stamt uit de 11e eeuw en is het oudste zaalkerkje van Nederland.

Lees meer

Klooster Wittem

Klooster Wittem verbindt religieus erfgoed met cultuur en zingeving.

Lees meer

Basiliek van het Heilig Sacrament

De basiliek is het toneel van verschillende sacrament mirakels.

Lees meer

De Sint-Martinuskerk

De Sint-Martinuskerk ligt in Geulle tussen de Maas en het Julianakanaal.

Lees meer

Meer over het Heuvelland