Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Kunst en cultuur

in het Heuvelland

Aan kunst en cultuur is in het Heuvelland geen gebrek. In deze inspirerende omgeving werken en exposeren veel kunstenaars. De vele monumenten, kastelen, kloosters, molens, monumentale hoeves en vakwerkboerderijen zijn beeldbepalend. Ook is er het enige Amerikaanse kerkhof van Nederland. De dorpen hebben een lange traditie van folkloristische en muzikale evenementen.

Ontdek inspirende musea, galerieen en ateliers

In het Heuvelland vind je ontzettend veel bijzondere kerken en molens. Deze hebben allemaal hun eigen details, die elke molen en kerk uniek maken.

De vier mooiste kerken in het Heuvelland

Deze kastelen kun je bezoeken in het Heuvelland

Het Heuvelland heeft een rijke geschiedenis en kastelen horen daar ook bij. De ambiance in deze kastelen die veelal uit de middeleeuwen stammen is uitstekend en ideaal om tot rust te komen.

Bilderberg Kasteel Vaalsbroek

Op steenworp afstand van Maastricht, Aken en Luik, ligt het 15e-eeuws landgoed Bilderberg Kasteel Vaalsbroek. Het hotel ligt naast het kasteel en beschikt over 130 hotelkamers. Het authentiek gerestaureerde kasteel, de eerste vermeldingen dateren uit 1420, combineert de pracht en praal van het verleden met het comfort en de luxe van het heden, smaakvol verweven tot een schilderachtige plaats die een onweerstaanbare charme uitstraalt.

lees meer

Château Wittem

In het hart van het Heuvelachtige Zuid-Limburg, in de vallei waar natuurlijke bronnen uitmonden in de Geul, ligt het romantische 11e-eeuws kasteel. Idyllisch gelegen in eigen tuinen met eeuwenoude bomen, omringd door slotgrachten. Meer dan 50 jaar geleden is dit kasteel omgetoverd tot romantisch hotel en afgelopen jaar geheel gerenoveerd door haar nieuwe eigenaars.

Lees meer

Meer over het Heuvelland

In Margraten, op de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland zijn ruim 8.000 militairen begraven. Tot ver in de omtrek is de begraafplaats zichtbaar door een toren van 30 m. hoog. Het grondgebied van de begraafplaats is voor eeuwigdurend gebruik beschikbaar gesteld aan de regering van de Verenigde Staten van Amerika.

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website