Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Eijsden

Eijsden

Gemeente Eijsden-Margraten
Bij Eijsden, dat bijna even zuidelijk ligt als Vaals, stroomt de Maas Nederland binnen. Eijsden is het eerste Maasdorp. Heel anders dan de andere dorpjes in het Heuvelland staan hier witgeschilderde, huizen met luikjes en doet het geheel een beetje Frans aan. De kasseienwegen, de statige woningen en mooie pleintjes maken de dorpskern tot een plaatje.

Waterrijk wandelen doe je in de Eijsder Beemden, een prachtig stuk nieuwe natuur waar Galloway-runderen en Konikpaarden grazen. Bijzonder mooi is Kasteel Eijsden. Maak een ommetje door de kasteeltuin en loop ook even door de berceau, een met beuken overgroeid pad met aan het einde een engelenbeeld. Dit wordt ook wel het trouwlaantje genoemd.

Eijsden - Foto 0
Eijsden - Foto 1
Eijsden - Foto 2

Overnachten in Eijsden

Attracties in Eijsden

Eten en drinken in Eijsden

Routes in Eijsden

Rondleidingen in Eijsden

Vervoer in Eijsden