Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Rijckholt

Rijckholt

Gemeente Eijsden-Margraten
Aan de rand van het Maasdal ten zuiden van Maastricht ligt het dorpje Rijckholt. Hier vind je het klassieke trio van kerk, kasteel en klooster. Vanuit de doorgaande weg spreekt de historie van Rijckholt uit de oude gevels van boerenhoeves. Daar waar de bebouwing ten westen van de weg stopt, kijk je uit over het prachtige Savelsbos.

Het Savelsbos herbergt de grootste schat van Rijckholt. Hier ligt het oudste archeologische en industriële monument van Nederland, de vuursteenmijn van Rijckholt. Deze mijn is prehistorisch en zo’n 6000 jaar geleden aangelegd om vuursteen te winnen. Deze keiharde steensoort werd onder andere gebruikt om bijlen en ander gereedschap van te maken.

Rijckholt - Foto 0
Rijckholt - Foto 1

Attracties in Rijckholt

Eten en drinken in Rijckholt

Evenementen in Rijckholt

Routes in Rijckholt

Rondleidingen in Rijckholt