Op vakantie in Zuid-Limburg na de wateroverlast

Zuid-Limburg herstelt van de watersnood. De rivieren en beken kabbelen inmiddels weer rustig door de heuvels. Je bent van harte welkom! De meeste bedrijven zijn weer open en staan klaar om jou gastvrij te ontvangen. Maar op enkele plekken is er flinke waterschade als gevolg van de overstromingen. Waar is er nog wateroverlast en waar niet? Waar kan ik op vakantie of een dagje uit? Wij helpen je weer veilig op weg.

 

 

 

Ulestraten

Ulestraten

Gemeente Meerssen
Een beetje verstopt ten zuiden van het vliegveld vind je een oase van rust in het pittoreske Ulestraten. Zodra je Ulestraten hebt gevonden, toont het haar schatten graag, zoals Kasteel Vliek en de mooie Sint-Catharinakerk.

Aan de zuidkant van Ulestraten trekt het betoverende bronnetje langs de doorgaande weg je aandacht naar het Vliekerbos. Dit is een klein, maar sprookjesachtig bos. De vlonderpaden over het water spreken tot de verbeelding, net als de smalle bospaadjes. Achter het Vliekerbos ligt een wijngaard en in de buurt het idyllische gehucht Waterval. Deze omgeving is een onontdekt wandelparadijs.

Ulestraten - Foto 0

Attracties in Ulestraten

Routes in Ulestraten