Informatie in verband met coronavirus

Alleen samen krijgen we het coronavirus onder controle! Daarom houden we ons in Zuid-Limburg aan het stappenplan van de Rijksoverheid. Check de websites van de aanbieders voor actuele maatregelen voor horeca, culturele instellingen, bioscopen, musea, voorzieningen van accommodaties, sauna’s, casino’s en bibliotheken.

Onze Visit Zuid-Limburg Shops zijn open vanaf 29 mei. Uiteraard zijn wij online en via onze social media kanalen bereikbaar. Volg ons voor de laatste updates.

Laura bezoekt...

de leukste attracties voor kids in Zuid-Limburg

In 'Laura's kidspanel' bezoekt Laura en haar kidspanel een keer per maand de leukste toeristische attracties voor kinderen in Zuid-Limburg. Zij kijken, beleven en ervaren de evenementen vanuit het belevingsperspectief van een kind. Voor de kinderen zijn er de video's, voor de ouders is er deze blogpagina.

Kidsvlogs en blogs 2019

Laura's kidspanel bezoekt... KinderKerststad

26 november 2019
Tijdens KinderKerststad zijn kids heuse VIP’s en kunnen genieten van vele activiteiten. Samen met haar kidspanel ging Laura een aantal activiteiten testen!
Lees meer

Laura's kidspanel bezoekt... Lumière

12 november 2019
Laura bezoekt samen met haar kidspanel Lumière Cinema Maastricht. Tijdens bepaalde periodes en vakanties organiseren ze extra activiteiten!
Lees meer

Laura's kidspanel bezoekt... indoor attracties in Valkenburg

9 oktober 2019
Om leuke uitjes in Zuid-Limburg te kunnen maken als het weer niet meezit, testte Laura's kidspanel een aantal indoor attracties in Valkenburg aan de Geul. Met succes!
Lees meer

Laura's kidspanel bezoekt... Herberg in den Haversack

11 september 2019
Een pony op de zolder, het zou zomaar de fantasie van vele kinderen kunnen zijn. Bij Herberg in den Haversack is dit een feit!
Lees meer

Laura's kidspanel bezoekt... kersen plukken en vlaai bakken

14 augustus 2019
Als klein meisje was Laura al dol op vlaaien. Samen met haar kidspanel gaat ze zelf een vlaai bakken. Maar voordat ze dat doen, gaan ze eerst kersen plukken!
Lees meer

Laura's kidspanel bezoekt... de Pannenkoekenboot

10 juli 2019
Alle hens aan dek, we varen uit! Met de haren in de wind maken Laura en haar kidspanel de lekkerste kinderpannenkoek ooit. Dat is smullen zeg!
Lees meer

Laura's kidspanel bezoekt... de Miljoenenlijn

12 juni 2019
Met de geur van stoom om ons heen, kijken we naar een prachtige ouderwetse locomotief. Serrah en Levi houden hun kaartjes al klaar: vandaag gaan we rijden met de stoomtrein!
Lees meer

Laura's kidspanel bezoekt... Kasteelruïne

10 april 2019
Deze maand ontdekt Laura samen met haar kidspanel de Kasteelruïne. Ze ontdekken de nieuwste weetjes over deze bijzondere ruïne en de Middeleeuwen.
Lees meer

Laura's kidspanel bezoekt... Brunssummerheide

13 maart 2019
Laura en haar kidspanel zijn onder de indruk van de mooie omgeving en de vele (kinder)activiteiten die je kunt beleven op de Brunssummerheide. Ga je mee op pad?
Lees meer

Laura's kidspanel bezoekt... Kinderstad Heerlen

3 februari 2019
Urenlang rondrennen en verdwalen in het klimparadijs, jezelf duizelig maken van alle rondjes in de carrousel en keihard gillen in de wildwaterbaan. Ga je mee op avontuur?
Lees meer

Laura's kidspanel bezoekt... Steenkolenmijn

16 januari 2019
Laura zat als kind met grote oren naar het 'Koempel'-verleden van haar opa te luisteren. Al deze verhalen wilde zij graag zelf eens zien en ervaren. Ga je mee ondergronds?
Lees meer

Kidsvlogs en blogs 2018

Laura bezoekt... het Geusseltbad

14 december 2018
Laura laat haar meisjesdroom uitkomen: een zeemeermin zijn! Wil jij ook een keer zeemeerminzwemmen? Kijk mee hoe Laura een zeemeerminzwemles volgt.
Lees meer

Laura bezoekt... De Nachtegaal

9 november 2018
Laura bezoekt Uitspanning de Nachtegaal en maakt een mooie herfstwandeling door het Meerssenerbroek met zijn prachtige Galloway runderen. Ga je mee?
Lees meer

Laura bezoekt... Continium

12 oktober 2018
Met een labjas aan en een bakje slijm in onze handen staan we bij het Science Lab. Vandaag heb ik de eer om samen met Siem en Sam Continium Kerkrade te bezoeken!
Lees meer

Laura bezoekt... Drielandenpunt

14 september 2018
Een van de bekendste activiteiten in het Drielandenpunt is het enorme labyrint. Zonder hulp kun je makkelijk anderhalf uur zoet zijn met het zoeken naar de uitgang.
Lees meer

Laura bezoekt... Valdeludo

10 augustus 2018
Laura bezoekt Valdeludo, een park waarin ouderwets buitenspelen centraal staat. Samen met Mirte gaat ze op bezoek in dit gezellige park!
Lees meer

Laura bezoekt... Mosaqua Gulpen

13 juli 2018
Laura bezoekt... Subtropisch zwemparadijs Mosaqua. Samen met een gezellig groepje kinderen maakt ze bommetjes en glijdt ze de glijbanen af.
Lees meer

Laura bezoekt... Pretpark de Valkenier

8 juni 2018
Samen met een groepje supergezellige meiden, mocht Laura op bezoek gaan in een van de bekendste parken uit onze regio: Pretpark de Valkenier.
Lees meer

Laura bezoekt... Het Blotevoeten Park en Park het Plateau

4 mei 2018
Deze maand mocht ik niet één, maar twee hele toffe parken bezoeken! Gewapend in mijn wat-oudere-capribroek-die-een-beetje-vies-mag-worden en veiligheidshelm ging ik de natuur in.
Lees meer

Laura bezoekt... GaiaZOO

13 april 2018
GaiaZOO, een leuk uitje voor kinderen! Deze maand mocht ik op bezoek gaan in deze bekende dierentuin uit de regio. En nog leuker: Ik mocht een dagje meelopen met de dierenverzorgster!
Lees meer

Laura bezoekt... All in Echt

9 maart 2018
Ready, set, go! Deze maand race ik met jullie naar All in Echt. In deze enorme evenementenlocatie is letterlijk van alles te doen: Van karten, tot bowlen en van paintball tot workshops salsa. En voor de kinderen is er ook veel te beleven.
Lees meer

Laura bezoekt... Schaapskooi Mergelland

14 juli 2017
Wie wel eens in de buurt van het Geul- en Gulpdal landschap gewandeld heeft, heeft ze misschien al vanaf een afstand horen ‘mèèèhen’: De schapen van Schaapskooi Mergelland.
Lees meer

Laura bezoekt... Parkstad Limburg Theaters

12 januari 2018
Licht uit, spots aan en showtime! Deze keer neemt Laura jullie mee naar Hub Kerkrade. Ondanks dat er nog gebouwd wordt aan deze voorziening, is sinds oktober vorig jaar het nieuwe Theater hier geopend.
Lees meer

Kidsvlogs en blogs 2017

Laura bezoekt... Christmas Parade Valkenburg

24 november 2017
Het is weer zover: De Kerstperiode komt eraan! Langzaam maar zeker verandert Valkenburg in een prachtige Kerststad en Laura bezoekt de Kerstparade in Valkenburg.
Lees meer

Laura bezoekt ... Wood15

27 oktober 2017
In haar kidsvlog gaat Laura een wedstrijd aan met een echte BMX-prof! Voor de papa's en mama's de blog met praktische tips over het uitgebreide aanbod in dit indoor MTB/BMX-park.
Lees meer

Laura bezoekt... SCHUNCK*

29 september 2017
In haar nieuwe kidsvlog wordt Laura een echte rockster! Bekijk de vlog en lees de praktische tips over het uitgebreide educatieaanbod!
Lees meer

Laura bezoekt... A Gogo

1 september
Laura bezoekt... A GoGo Valkenburg en test verschillende attracties aan de hand van de gilfactor, de lachkriebels en de omgeving.
Lees meer

Laura bezoekt... Gulpen

4 augustus 2017
Laura bezoekt Gulpen. Ze gaat samen met de speurtochthulplijn op zoek naar de leukste plekjes in Gulpen. Bekijk en lees meer
Lees meer

Laura Bezoekt... Steinerbos

14 juli 2017
In Steinerbos kun je heerlijk spelen en zwemmen! Bekijk Laura's avonturen in de vlog en voor de papa's en mama's: lees haar blog met praktische tips!
Lees meer

Laura bezoekt... Fun Valley

9 juni 2017
In Fun Valley kun je iedere dag ervaren als een vakantiedag! Bekijk Laura's avonturen in de vlog en voor de papa's en mama's: lees haar blog met praktische tips!
Lees meer

Fleur bezoekt... 't Sprookjesbos

12 mei 2017
Fleur ontdekt alle sprookjes in 't Sprookjesbos. Bekijk haar avonturen in de vlog en voor de papa's en mama's: lees haar blog met praktische tips!
Lees meer

Laura bezoekt... Kasteelpark Born

14 april 2017
Laura gaat aan de slag als dierenverzorgster in Kasteelpark Born. Bekijk haar avonturen in de vlog en voor de papa's en mama's: lees haar blog met praktische tips!
Lees meer

Laura bezoekt... MergelRijk

17 maart 2017
Laura wilt haar mergel-diploma halen en hiervoor moet ze allerlei opdrachten doen. Bekijk haar avonturen in de vlog en voor de papa's en mama's: lees de blog met praktische tips!
Lees meer

Laura bezoekt... LeisureDome

17 februari 2017
Laura is haar feestje aan het plannen en wilt spelletjes spelen, lekker dansen en spanning opzoeken. Bekijk haar avonturen en papa's en mama's: lees haar blog met praktische tips!
Lees meer

Laura bezoekt... SnowWorld!

20 januari 2017
Laura leert skiën tijdens de Kidsfunweek, wint een medaille en ontmoet Snowy! Bekijk Laura's avonturen in haar vlog. En voor de papa's en mama's: lees de blog met praktische tips!
Lees meer

Deel deze pagina met je familie en vrienden

Terug naar de website