Veilig op pad in tijden van corona

Blijf zoveel mogelijk thuis en maak geen onnodige reizen is het dringende advies van de overheid. Wil je op pad in Zuid-Limburg of heb je er een huisje gehuurd?

Ga veilig op pad.

Beleef jouw urban experience in Zuid-Limburg

Kleur, contrast en creativiteit: het komt samen in de stad

De steden van Zuid-Limburg zijn broedplekken van cultuur, met elk hun eigen karakter. De ruwe kantjes van een stad krijgen steeds meer waardering. Niet alles is af en dat geeft ruimte voor creativiteit. Zo ontstaat er street art, vinden er festivals plaats op straat en rijzen er kunstzinnige gebouwen op. Het is tijd voor een urban citytrip!

Urban ervaren? Wij vertellen je hoe!

Parkstad Limburg

Parkstad was booming business tijdens de steenkoolindustrie, maar na de mijnsluitingen stortte alles ineen. De koempelmentaliteit bleef en zorgde voor een ongekende veerkracht. Nu is het nog steeds stedelijk en maar ook groen, want veel natuur is weer terug. De dynamiek is voelbaar in deze regio: het bruist er van de energie!

Uitzicht Vanaf SCHUNCK Over Heerlen
Natuurcompensatie Bij Hamstraat
Allee Tussen Swier En Wijnandsrade

Heerlen: street art hoofdstad van Nederland

Heerlen is een stad waar kunst gewoon op straat te vinden is. Niet weggestopt in een museum, maar voor iedereen toegankelijk op een grote gevel of in een onopvallend steegje. Grote namen uit de internationale scene en lokaal talent houden het niveau hoog. Hé street art hunter! Ben jij klaar voor de jacht? Kijk op onze street art pagina.

Mural Easter Harbor Perseverance
Murals Koolpiet Super A En Collin Van Der Sluijs
Mural Os Gemos Heerlen2
Mural Heerlen 2020 Zomer

Urban events

Heerlen ademt urban. Evenementen zijn creatief, toegankelijk en dynamisch. Een van de grootste cultuurfestivals van het land, Cultura Nova, trekt elk jaar tienduizenden bezoekers. Het urban dansevenement The Notorious IBE haalt internationaal talent en bezoek naar Heerlen. In 2021 is Heerlen gaststad voor de Dag van de Stad! Kijk in onze agenda voor alle events. 

Maankwartier Heerlen Heliostaat

Ontdek de magie van het Maankwartier

Op de plek van het beruchtste station van Nederland verrees een waar kunstwerk, het Maankwartier. Dit nieuwe stukje Heerlen verwelkomt en verrast. Ontdek het tijdens onze rondleiding!

Bewonderenswaardige architectuur

In Zuid-Limburg staan gebouwen om van te genieten. Het Bonnefantenmuseum is ontworpen door de beroemde architect Aldo Rossi. Eén van de belangrijkste gebouwen uit de 21e eeuw is het Glaspaleis in Heerlen, even verderop pronkt het fonkelnieuwe Maankwartier. Ook cultureel centrum Ligne in Sittard is een plek voor architectuurliefhebbers. Kom kijken!

Bonnefantenmuseum
Ligne Sittard
Schunck Glaspaleis Juni 2020
Maankwartier Heerlen 2020 (1)
Teekens Aan De Wand Nelle's Pakjes Koffie

Teekens aan de Wand

In Valkenburg is onlangs een ‘collectie’ prachtige, oude muurreclames gerestaureerd tijdens het project Teekens aan de wand. Deze muurschilderingen zijn van vóór 1930. De vermoedelijk oudste, refererend aan een koninklijk bezoek van H.M. Koningin Wilhelmina ± 1895.  Ontdek ze allemaal met het boekje Kuiertocht langs Valkenburgse Fresco's.

 

 

Dagje stad? Ga mee met een gids!

Leer de stad pas écht kennen tijdens een stadswandeling onder leiding van één van onze ervaren stadsgidsen. Luister naar de verhalen en ontdek de leukste plekjes!

Deel jouw urban Zuid-Limburg met ons!

Deel jouw Zuid-Limburg moment met #visitzuidlimburg en @visitzuidlimburg. Wij delen graag jouw leukste plekjes en belevenissen!