Laura bezoekt… het Geusseltbad

Zeemeerminzwemmen in het Geusseltbad

Kleine meisjesdromen, ik heb er meer dan genoeg gehad. Van modeontwerpster tot prinses, het leek me allemaal helemaal geweldig. Maar een van mijn grootste dromen was toch wel om zeemeermin te zijn. Met een prachtige staart door de zwembaden zwemmen, het leek me wel wat. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om even zeemeermin te worden, want de zeemeerminzwemlessen zijn een heuse hype. Deze maand mocht ik op bezoek gaan in het Geusseltbad waar ik mijn eerste zeemeerminzwemles mocht volgen met een groepje leuke meiden.

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Het Geusseltbad biedt een aantal zogenoemde clinics aan, waarbij het zeemeerminzwemmen aangeleerd wordt. Er zijn verschillende soorten clinics waaraan zowel kinderen als volwassenen mee kunnen doen! Dus je kunt je eigen kleine meisjes- (of jongens-) droom vervullen. Samen met Allison, Dewi, Ietske en Daphne mocht ik een van deze clinics uitproberen.

Allison, Ietske en Daphne hadden al wat kaas gegeten van het zeemeerminzwemmen. Voor Dewi en mij was het echt de eerste keer, dus we hadden geen idee van wat we konden verwachten. De ervaren meisjes legden ons al snel een en ander uit over het zeemeerminzwemmen. Zo is het de bedoeling dat je in je staart een mono vin stopt, waardoor je net als een zeemeermin niet met je voeten kan zwemmen.

Zwemjuf Chantalle verzorgde de les. Ze vertelde dat de basistechniek van het zeemeerminzwemmen te vergelijken is met een ‘lachende clowntjesbuik’, dat betekent dat we telkens onze buik dik en dun moesten maken, waardoor we vanzelf met een heupbeweging konden zwemmen. Best moeilijk hoor! Maar als je de vibe eenmaal te pakken hebt, voelt het wel meteen heel sierlijk.

Al vrij snel hadden we de basis van het zeemeerminzwemmen door. Hierna mochten we een aantal trucjes leren. Zo maakten we een koprol en een neerwaartse hoek duik, waarbij we onze staart tot ver uit het water lieten komen. Wat voelde dat ontzettend sierlijk! Ik voelde me echt oprecht even een zeemeermin. En blijkbaar is er nog veel meer te leren, want er zijn heuse zeemeerminbrevetten waarmee je allerlei soorten trucjes en technieken leert.

De kinderen vonden het ook helemaal fantastisch. Allison, Ietske en Daphne waren sowieso al verslaafd aan zeemeerminzwemmen. Dewi en ik zijn dat na die middag geworden. Dewi gaf al aan op zeemeerminles te willen en ik ga het zeker weten ook nog eens proberen!

Mocht jij of je kind ook eens willen zeemeerminzwemmen, bezoek dan zeker eens de website van het Geusseltbad. Hier kun je het lesaanbod, voor zowel voor kinderen als hun ouders, terugvinden. In de kerstvakantie komen alle soorten clinics sowieso allemaal een keer aan bod.

Veel liefs! X