Laura bezoekt... Steinerbos Belevenispark

Laura bezoekt… Steinerbos Belevenispark

De zomer is weer begonnen! Langzaam stijgen de temperaturen en (ondanks dat het weer wisselvallig is in Nederland) hebben we er weer een aantal warme dagen erop zitten. Met de zomervakantie en nog meer warme dagen op komst, zijn veel gezinnen op zoek naar een leuk familie-uitje, waarbij ze meteen verkoeling kunnen vinden. Ik denk dat ik hier wel een goede aanrader voor gevonden heb: Steinerbos Belevenispark.

Bekijk de vlog!

Voor iedereen, maar speciaal voor kids: bekijk Laura's vlog!

Als je aan Steinerbos Belevenispark denkt, denk je aan twee dingen: zwembaden en een speelbos. Beide zijn ideaal voor warme weersomstandigheden.

Wie namelijk op zoek is naar afkoeling, wil natuurlijk het liefste meteen het water induiken. Steinerbos heeft hier met zijn buitenbaden een ideale oplossing voor! In het grote buitenbad kan het gehele gezin zich goed vermaken (& afkoelen)! Terwijl mama en papa baantjes aan het trekken zijn, kunnen de kids van de brede glijbaan. Voor de allerkleinsten is er een pierenbadje buiten. Daarnaast heeft Steinerbos Belevenispark een binnenzwembad, zodat er ook bij minder goede weersomstandigheden gezwommen kan worden!

In het speelbos is er zowel voor jong als oud veel te beleven! Stoere kinderen kunnen zich uitleven op de skelterbaan, trampolines of de hoge mattenglijbaan. Minder stoere kinderen kunnen zich amuseren in het treintje, op het ronde springkussen of op de vele andere speeltuintoestellen in het koele bos. Door de grote oppervlakte van het speelbos, kun je hier makkelijk een flink aantal uren doorbrengen. Zeker in combinatie met het zwembad, kun je je dag zeker vullen in Steinerbos Belevenispark!

Voor families is de roeivijver een extra leuke activiteit. Het hele gezin kan samen in een roeiboot zitten en de roeivijver ontdekken. Het peddelen is misschien wat zwaar voor de kids, maar ze vinden het ongetwijfeld leuk om papa (of een sterke mama) te helpen. Wanneer er goed gekeken wordt, zijn er nog een aantal karpers en eenden te ontdekken in de vijver.

Door de rustige ligging in het bos, straalt het park een bepaalde rust uit. Je hebt even het gevoel dat je in een ‘ander wereldje’ bent, waardoor het voor ouders een ideale locatie is om af te schakelen. De kinderen kunnen lekker spelen, zwemmen en ravotten en de ouders (en opa’s en oma’s) kunnen ondertussen tot rust komen in het bos of in het water. Daarnaast heeft het park een bepaalde nostalgie. Wat is er nu leuker dan je kinderen dezelfde leuke herinneringen te geven, als die je zelf vroeger ook gehad hebt? Zeker in combinatie met een afschakelmomentje voor jezelf!

Kortom: Een hoop te beleven in Steinerbos Belevenispark! Voor meer informatie en openingstijden kun je de website bezoeken!