Minitrip: Kidsproof kamperen in Zuid-Limburg

Actief genieten in de natuur

Hallo! We zijn Fijol, Nicole, Pip en Soof; een gezin van vier, en @blog.familytravel op Instagram. Wij genieten ervan om veel buiten te zijn, dingen te ondernemen met het hele gezin en nieuwe plekjes te ontdekken. Wij brachten een weekendje door op de camping in Zuid-Limburg. Graag delen we onze avonturen met jullie, zodat jullie samen met de kids volop kunnen genieten van de natuur in Zuid-Limburg.  

Dag 1 - Op pad in Schinnen

Op verkenning rondom de camping

In het mooie Beekdaelen, Schinnen om precies te zijn, ligt de Terrassencamping Hoeve Krekelberg. Een hele fijne camping met ruime plaatsen waar echt aan ieder detail is gedacht. Binnenrecreatie, speciale kindervelden, streekproducten, pluktuin, een ruim en schoon sanitairgebouw met speciale familie douches en zelfs een bad voor de allerkleinsten. Kortom als het prachtige uitzicht nog niet je hart heeft gestolen dan is het wel het oog voor detail.

+3

Wij liepen via het bos naar de Mulderplas. Wij maakten een ronde om de vijver en liepen langs de Geleenbeek. Met wat geluk kan je er zelfs een ijsvogel spotten. Via de natuurbron van de Alfa Brouwerij kwamen wij uit bij de Muldermolen, waar wij hartelijk werden ontvangen en genoten van een heerlijke lunch. De gezellige brasserie heeft een uitgebreide kaart met voor ieder wat wils. Wij begonnen met een heerlijk kopje koffie en de kinderen genoten van een warme chocomel met slagroom. De kids deelden een twaalfuurtje, Nicole kon niet kiezen en kreeg een plankje met van allerlei lekkers en zelf koos ik voor een pasteitje. Wij hebben er echt van genoten.

Kasteelpark Born

Een kijkje nemen tussen de dieren

Op een kwartiertje rijden van de camping ligt Kasteelpark Born. Diverse soorten vogels, nandoe's, schapen, lynx, walibi's zijn zo maar een greep uit de diverse dieren die je kunt spotten. De kids gingen nog met een paar dieren op de foto en hebben de Vlaamse Reus gevoerd. Vanuit het terras heb je zicht op de leuke speeltuin. Al met al een leuke uitstapje als je in de buurt bent.

+4

Mocht je een avond niet willen koken dan ligt op een kleine 10 minuten met de auto een gezellig restaurant. Windraak31 heeft een à la carte kaart maar ook een onbeperkt genieten arrangement. Aan de kinderen is ook gedacht er is een speciaal kindermenu met tal van keuzes. Het restaurant is sfeervol ingericht en heeft ook een terras.

Dag 2 - Avontuur bij Park het Plateau

Klimmen en boogschieten bij Park het Plateau

We beginnen met een heerlijk zelfgemaakt ontbijtje in onze camper. Daarna zijn we helemaal klaar voor een nieuw dagje! Hou je van wat actie en avontuur dan ligt er op 10 minuten rijden in het bos Park het Plateau. Bijlwerpen, boogschieten, mountainbiken of klimmen en klauteren tussen de boomtoppen behoren tot de mogelijkheden. Het klimbos is uitdagend, maar is goed te doen voor het hele gezin. Daarna kregen we een persoonlijke workshop boogschieten. Van al die actie krijg je natuurlijk trek en dorst. In een typische Oostenrijkse Almhütte kan je jezelf verwennen met streekproducten uit Limburg en Oostenrijk. Wij sloten ons actief weekendje hier af en dronken een Oostenrijks kruidendrankje met de originele Hütten Jausenplatte. Dit is een 1 meter plank met van alles lekkers erop, heerlijk en gezellig!

+3

Dit vind je vast ook interessant!