Man ligt in een hangmat en leest

Laat je inspireren door onze verhalen

De mooiste verhalen over Zuid-Limburg

In Zuid-Limburg valt zoveel te beleven, dat ontdek je nooit helemaal in je eentje. Daarom neemt ons team van lokale bloggers & vloggers je mee op reis naar topattracties, de mooiste wandelingen en de gezelligste plekken waar je het bourgondische leven van Zuid-Limburg écht kunt proeven. Ga je mee op pad? 

Wat wil jij ontdekken in Zuid-Limburg?

Leonie neemt met de gastheer van Mijnstreek plaats aan tafel voor een heerlijk diner

Op en top culinair genieten

Op deze plekken is Bourgondisch genieten gegarandeerd. Lees over de leukste restaurants, de lekkerste recepten, bijzondere streekproducten en culinaire hotspots in Zuid-Limburg. Onze foodbloggers gingen alvast voorproeven, geniet je met ze mee?

Lees verder
Moeder en dochtertje bewonderen het Sprookjesbos in Valkenburg

Pret voor de hele familie

Een gezellig dagje erop uit is samen altijd leuker dan alleen. In Zuid- Limburg begrijpen we dat heel goed. Er valt heel veel te beleven voor jong en oud... bekijk de tips van onze bloggers en vloggers. Zij gingen je al voor!

Lees verder
Familie Vanaf Eyserbosweg Met Uitzicht Op Populieren

Hier raak je nooit uitgewandeld!

Het landschap van Zuid-Limburg is uniek voor Nederland. Eeuwenoude holle wegen, open plateaus en bosrijke gebieden wisselen elkaar af met pittoreske dorpen en authentieke steden. Ga je mee op pad met onze wandelbloggers - en vloggers.

Lees verder
Moeder en dochter zitten in een stoel voor het camperbusje op de camping.

Overnachten op de mooiste plekjes

Hoe is het nu in de praktijk om een nachtje (of langer) in Zuid-Limburg te verblijven? Onze bloggers zochten het voor je uit.

Lees verder
Bezoekers bij het drielandenpunt in Vaals

Samen de regio verkennen!

In zijn Limburg is zoveel te beleven! Wil jij samen de mooiste plekjes in de regio ontdekken? Onze bloggers nemen je mee. 

Lees verder
Een meneer schenkt een kopje koffie in een oud Limburgs servies binnen in een vakwerkhuisje

Meet the locals

Ontdek het verhaal van Zuid-Limburg aan de hand van meeslepende verhalen van locals. Duik dieper in het verleden, geniet van het bourgondische heden of blik vooruit naar de toekomst van onze mooie streek. 

Lees verder

Alvast een klein voorproefje...

Drie oehoes in de boom

Bewonder de unieke natuur van Zuid-Limburg

Wie kan er nu beter vertellen over de dieren en planten in Zuid-Limburg dan een echte boswachter? Boswachters Ellen, José en Anke nemen je mee op pad en zullen je alles over de natuur vertellen!

Lees verder
Twee personen tijdens een rondleiding door de Romeinse Katakomben in Valkenburg

Maak een reis door het verleden

Eeuwenoude sporen van beschaving, religie en overheersing vind je tot op de dag van vandaag terug in Zuid-Limburg. Verschillende bloggers nemen je mee terug in de tijd en schrijven over het rijke verleden van de regio. 

Lees verder
Groep trotseert de hoogte in het klimpark van Snowworld

Actief op avontuur

Actievelingen en sportievelingen kunnen hun hart ophalen in Zuid-Limburg! Onze bloggers gingen je al voor en zochten uit waar je in het zuiden moet zijn om spanning, sport en sensatie te beleven! 

Lees verder

Het verhaal van Zuid-Limburg

Magazine Zuid-Limburg lonkt

Het magazine 'Zuid-Limburg lonkt' leidt je middels 15 grote verhalen rond door Zuid-Limburg. Ontdek de regio door de ogen van locals als André Rieu, Twan Huys, Marcia Luyten en Jack Vinders. Daarbij staat het boordevol tips, routes, evenementen en meer...
Landschapsfoto vanaf de Eyserbosweg op de 'Toscana' in Nederland

Het buitenland is dichterbij dan je denkt

Daar waar de heuvels langs de Maas oprijzen, de kerkklokken luiden, de aardbodem haar schatten onthult en het landschap tegelijk lieflijk en wild kan zijn: dat is Zuid-Limburg.

Moeder met dochter in een rodelkarretje kijken achterom naar de camera.

Ontdek de leukste minitrips in Zuid-Limburg!

In Zuid-Limburg is zoveel te beleven dat een aantal Limburg-fans hun minitrip voor jou van dag tot dag hebben vastgelegd. Bekijk hun favoriete plekjes om te eten, te verblijven en avonturen te beleven. Stap in hun voetsporen, zodat je zeker weet dat je niets mist! 

Lees verder

#visitzuidlimburg.nl

Op avontuur door Zuid-Limburg of bourgondisch aan het genieten op het terras? Deel jouw ervaringen met #visitzuidlimburg!